Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Mijn huis: binnenkijken bij interieurvormgever Fleur Lew

In haar werk wil interieurvormgever Fleur Lew klanten graag uit hun comfort zone halen en ze een fijn en passend nestje bezorgen. Ook in haar eigen huis gaat ze gewaagde keuzes niet uit de weg. Zo combineert ze een uitgesproken indigo blauwe muur met kleurrijke kunst en tijdloze designklassiekers van Pastoe en Ligne Roset.

Hoewel Fleur als geboren en getogen Utrechtse had bedacht dat ze zelf nóóit in het rustige deel van de stad zou gaan wonen, raakte ze hier zes jaar geleden toch verzeild. Fleur (36) woont samen met haar man Kees (37) en hun dochtertjes Mae (8) en Lucy (5) in een fijn jaren dertig huis in het rustige kindvriendelijke Tuindorp. “Ik hou enorm van mijn stadsie en Kees ook. Hij is import, maar heeft net als ik zijn hart verloren aan Utrecht. We houden van het dynamische stadsleven en waren destijds dan ook op zoek naar een huis in het centrum, maar we hadden pech bij de aankoop van ons droomhuis. Dat liep mis doordat de verkopers zich terugtrokken.

Toen we hier kwamen was het voor ons dan ook niet bepaald ‘love at first sight’. Het was een klushuis en dat leek ons niet zo’n goed idee aangezien ik bijna moest bevallen van Lucy. Toch gingen we even een blik werpen op het huis. Ik ben in de tuin blijven staan omdat ik het niet zag zitten om met een dikke buik de trap op te gaan en Kees snelde zich tussen de andere kijkers door naar boven om een indruk te krijgen. Uiteindelijk stemde ik in om een bod te doen. Weliswaar bedwelmd door zwangerschapshormonen en zonder het gezien te hebben, maar blijkbaar heeft het zo moeten zijn. Inmiddels voelen we ons hier helemaal thuis!”

“Kees heeft zich ontpopt als een ware Bob de Bouwer.”

Het huis werd in korte tijd opgeknapt. Een aannemer deed de riolering, het leidingwerk, de keuken, de badkamer en de dakkapellen. Kees stortte zich, naast zijn drukke baan bij ProRail, in de avonduren op de afwerking. “Kees heeft zich ontpopt als een ware Bob de Bouwer. Hij is werkelijk van iemand met twee linker handen naar een volleerde bouwvakker gegaan. Iedere avond heeft hij geschilderd, elektra aangelegd en andere klussen op zich genomen. Ik ben acht weken na oplevering bevallen in een spiksplinternieuw huis en ben ongelooflijk trots op Kees dat hij dat voor elkaar heeft gekregen!”

Natuurlijk heeft Fleur ook haar steentje bij gedragen en heeft zich in de afgelopen jaren bezig gehouden met de inrichting. “Een interieur ontwikkelt zich door de jaren heen met je mee en eigenlijk is het nooit af. Ik ben natuurlijk dagelijks met interieur bezig en kom de mooiste materialen, ontwerpen en alle nieuwe trends tegen. Bij de inrichting van mijn eigen huis kies ik het liefst voor tijdloos, subtiel en eigenzinnig. Dat is hetzelfde als waar ik voor sta in mijn werk. Ik wil namelijk niet na een jaar weer een nieuwe bank hoeven aan te schaffen omdat de kleur uit is of de stof niet meer op zijn plek blijft zitten. Ik kies alles dus heel bewust.”

Tekst Javotte Gustafsson | Fotografie Henny van Belkom

Lees het hele verhaal in Fabulous Mama editie 1-2020. Koop hem in de winkel of bestel deze hier.

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine dan op Instagram of op Facebook!

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.