Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Vrouw relaxen me-time

6 tips om optimaal van me-time te genieten

Wallen onder je ogen, een agenda die overloopt en kinderen die met groezelige handjes aan je benen hangen. Als mama herken je het waarschijnlijk wel. Heb jij het gevoel dat je toe bent aan een moment voor jezelf? Met deze zes tips doe je inspiratie op voor een heerlijk momentje me-time.

1. Ga erop uit

Leer jezelf om af en toe de boel de boel te laten. Door de deur achter je dicht te trekken en een paar uurtjes voor jezelf te nemen, laad je jezelf weer op. Wat dacht je van een wandeling door het park, met onderweg een lekkere latte? Of een bioscoopbezoek zonder kinderen die overal popcorn gooien, behalve in hun mond? Enjoy!

2. Girls night

Trommel je vriendinnen op voor een ouderwets gezellig avondje samen. Sla chocolade en chips in en binge jullie favoriete serie. Gezellig onder een dekentje op de bank, met een glas wijn of een kop thee binnen handbereik. Wedden dat je er hierna weer een tijdje tegenaan kan?

3. Lees (of luister) een boek

Door een boek te lezen, waan je je in een andere wereld. Even niet aan je eigen problemen denken, maar je inleven in de misère van een ander. Houd je niet zo van lezen? Probeer dan eens een luisterboek. Je wordt voorgelezen terwijl je ondertussen je nagels kan lakken, een sjaal kan haken of gewoon lekker naar buiten kan staren. Win-win!

4. Zoek je foto’s uit

Grote kans dat je telefoon of laptop vol foto’s staat waar je zelden naar kijkt. Tijd om orde in die chaos te scheppen! Ga er eens een middagje voor zitten. De mooiste foto laat je afdrukken en de dubbele of lelijke foto’s kunnen de prullenbak in. Zo haal je gelijk herinneringen op. Die foto van je kleintje aan het strand was je helemaal vergeten. En die foto waar jullie van de heerlijkste vakantie ooit genieten. Smelt.

5. Avondje offline

Ping! Weer een mailtje van je werk of een melding van Facebook. Geef toe: de kans is groot dat je toch die telefoon weer even ontgrendelt. En ‘even’ wordt dan al snel een kwartier, of een half uur. Laat je telefoon eens een avondje uit. Zo kan je echt goed bijpraten met je partner of met vriendinnen, zonder telkens afgeleid te worden.

6. Durf om hulp te vragen

Je denkt misschien: waar haal ik de tijd vandaan om alleen de deur uit te gaan? Of om met vriendinnen af te spreken? Om van me-time te kunnen genieten, is het belangrijk dat je om hulp durft te vragen. Vraag je moeder eens een avondje op de kids te passen. Of schakel je partner in om de boel ’s ochtends onder controle te houden. Zo kan jij een keer uitslapen en opladen. Je verdient het!

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.