Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

kerstverlichting

Maakt kerst echt gelukkiger?

Het duurt niet lang meer of de feestdagen komen eraan. Dan gaan we lekker met ons kleintje op de bank een mooie film kijken met een heerlijke, warme beker chocolademelk. Zodra de goede Sint opweg terug naar Spanje is, tovert heel Nederland de kerstboom tevoorschijn. Maar waarom wachten tot 6 december?
Tekst: Fela de Wit / Beeld Unsplash.com

Maakt kerst echt gelukkiger?

Word jij ook altijd zo blij van die vrolijke lichtjes in de winter? Houdt dit gevoel dan maar lekker vast, want het is namelijk bewezen dat de aanwezigheid van kerstverlichting je een optimistisch gevoel geeft.

Maar wat maakt het nou dat we zo gelukkig worden van onze kerstdecoratie? Psycho-analyticus Steve McKeown legt het uit: “We leven in een stressvolle wereld en daarom gaan we graag op zoek naar de kleine geluksmomentjes. Kerstdecoratie maakte ons als kind altijd heel gelukkig en roept ook nu nog steeds sterke gevoelens en vrolijke herinneringen uit onze kindertijd op. Denk maar aan die ene pop die je kreeg van de kerstman of de gezelschapspelletjes die je als kind bij de open haard speelde”.

Verlichting

Als je de kerstboom op tijd optuigt, heeft dit ook een positief effect, legt McKeown uit. “Het licht van de boom compenseert de donkere dagen. Bovendien vormt kerstdecoratie een soort van houvast wat ons doet verlangen naar die fijne, feestelijke momenten. Het levert enthousiasme en daardoor worden we gelukkiger.”

Waar de één wacht tot Sinterklaas het land uit is, gaat de ander al halverwege november naar de winkel voor de aanschaf van kerstversiering. Wil je kerstverlichting kopen, dan kun je bij vele (online) winkels terecht. Veel van de grotere tuincentra verbouwen een groot deel van hun winkel om tot een waar kerstspektakel. Voor kinderen is het een fantastische winter wonderland met mooie versiering om al hun dromen waar te maken. Neem je kind dan vooral lekker mee op stap, want je doet ze er een groot plezier mee.

Versiering

Zolang Sinterklaas nog in het land is, kun je je huis versieren met takken, dennenappels, snoepgoed en verlichting. Maar waarom zou je wachten tot 6 december? De winter is veel te kort om er maar een week of drie van te genieten. Bovendien heeft de kerstboom voor velen al z’n Christelijke betekenis verloren, het is gewoon gezellig zo’n boom in huis.

Inspiratie kun je volop vinden in de warenhuizen, tuincentra en online. Momenteel is het helemaal hip en happening om je boom te versieren met allerlei verschillende kerstballen in leuke vormen. Zoals bijvoorbeeld een donut, een emoticon of zelfs een satisfyer. Hoe leuk is dat?!

En niets is leuker dan samen met je kleintje de kerstboom te versieren.

 

Lees hier nog meer over fashion

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama
magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.