Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Kinderwens? Zorg (eerst) dat je deze dingen op orde hebt!

Een kinderwens, de één weet het al vanaf haar geboorte heel zeker terwijl de ander tot het laatst aan toe blijft twijfelen. Wat het ook is, iedereen is op zijn of haar beurt een top-ouder. Toch is het goed om weloverwogen aan kinderen te beginnen. Het is namelijk een life changing event. Daarnaast is het iets wat je niet terug kunt draaien. Een ‘return to sender’ is er niet bij waar het om kinderen gaat. Gelukkig niet natuurlijk, want niemand wil zijn kroost óóit nog missen. Al kunnen we ze natuurlijk allemaal wel eens achter het behang plakken. Maar voor je aan kinderen begint is het wel goed om een aantal zaken geregeld te hebben. Welke dat zijn? Hier vind je ze op een rij.

Alles voor de kleine

Zonder allemaal medische en goedbedoelde tips te geven zijn er natuurlijk wel een aantal zaken algemeen bekend waar het gaat om de gezondheid van de ongeboren baby. Met alcohol stoppen en niet roken zijn hier twee voorbeelden van. Waar de één het super eenvoudig vind om een tijdje de wijntjes te laten voor wat het is, is dit voor een ander toch echt wel een ding. Heb jij het idee dat één van beiden echt lastig gaat worden? Probeer dan te stoppen voordat je zwanger raakt. Dit is beter voor de gezondheid van jou en je baby. Beetje hulp nodig? Dit kan al op een snelle en laagdrempelige manier, niks om je voor te schamen. Kijk eens op www.connection-sggz.nl.

De financiën

Kinderen zijn prijzig en lijken de afgelopen jaren alleen maar duurder te worden. Ze poepen wat af, dit kost alleen al een vermogen aan luiers. Daarnaast hebben ze natuurlijk een knus babykamertje nodig, en wil je ze ook nog een klein beetje stijlvol kleden. Zelfs wanneer je alles op een budget manier aanpakt zul je zien dat het flink in de papieren gaat lopen. Zorg dan ook dat je een solide financiële basis hebt. In ieder geval een inkomen waar je de basisbehoeften van jouw kleine van kunt kopen.

Vangnet

De ideale situatie van een gezellig gezinnetje met twee ouders en opa’s en oma’s op afroep zien we natuurlijk in elk magazine terug. De realiteit is helaas anders. Een kind kan in een hele andere gezinssamenstelling nog steeds super gelukkig opgroeien. Het is echter wel belangrijk om een sociaal vangnet te hebben. Stel jou overkomt iets, dan is het een fijne gedachte dat er iemand is die jou én de kleine helpt. Van de altijd behulpzame buurvrouw tot je beste vriend, het maakt niet uit maar een vangnet is wel een must.

Kortom, de ouderwetse gedachte dat er maar één manier is om een kind te krijgen en groot te brengen hebben we toch wel echt geparkeerd. De ‘modern family’ is helemaal van nu. Toch zijn er wel een aantal puntjes waarvan het goed is dat je ze op orde hebt. Het zorgt ervoor dat jij volop van de kleine kunt genieten wanneer hij of zij er is.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.