Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Vrouw blaast magische sneeuw weg zoals in kerstfilms

Kerstfilms om deze feestdagen bij weg te zwijmelen

De mooiste kerstfilms om bij weg te dromen

Kerstfilms zijn de beste manier om in de stemming te komen voor de feestdagen. Waar jij weer met je schoonfamilie om het gourmetstel moet, beleven de hoofdpersonages de meest magische en hartverwarmende avonturen. Niet zo gek dus, dat jij rond de feestdagen graag even wegkruipt met een van deze heerlijke zwijmelfilms. Zakdoekjes verplicht, want je gaat gegarandeerd snotteren. Geniet ervan!

It’s a wonderful life


De kerstfilm aller kerstfilms. George Bailey ziet het allemaal niet meer zo zitten. Met de kerst voor de deur realiseert hij zich dat zijn leven totaal niet is uitgepakt zoals hij had gehoopt. Hij besluit om er een einde aan te maken. Maar dan wordt hij bezocht door een engel, die hem laat zien waarom hij van waarde is van de mensen om hem heen.

November christmas


Voor wie houdt van hartverscheurende familieverhalen. Vanessa Marks is 8 jaar oud en heeft een terminale ziekte. Om haar toch een kerst te kunnen geven, besluiten haar ouders om stiekem kerst in november te vieren. Als hun buurman erachter komt wat het gezin voor hun dochter doet, mobiliseert hij het hele dorp. Samen organiseren ze een witte kerst om nooit meer te vergeten.

A christmas prince (en het vervolg)


Identiteitsfraude, sneeuwballengevechten en koninklijke bad boys komen samen in een ultiem romantische film. Amber gaat naar Aldovië om verslag te doen van de kroning van de nieuwe koning. In het paleis aangekomen wordt ze echter verward met de nieuwe lerares van de jonge prinses. Vastbesloten om een goed artikel te schrijven, infiltreert Amber de koninklijke familie.

The Muppet christmas carol


Wat is kerst zonder Charles Dickens’ geliefde klassieker? Ebenezer Scrooge is een gierige, chagrijnige man die alleen maar om geld geeft. Op kerstavond wordt hij bezocht door drie geesten, die hem weer laten beseffen wat echt belangrijk is in het leven. De Muppets geven een magische, muzikale wending aan het verhaal.

Last holiday


Voor als je net dat laatste zetje nodig hebt om je dromen te volgen. Queen Latifah krijgt te horen dat ze niet lang meer te leven heeft. Dat geeft haar de moed om alle voorzichtigheid eindelijk overboord te gooien en alles op alles te zetten om te genieten. Tijdens haar reis inspireert ze iedereen die ze tegenkomt met haar liefdevolle, warme persoonlijkheid. Precies zoals het hoort in kerstfilms.

Love actually


Deze star studded liefdesfilm mocht natuurlijk niet op dit lijstje ontbreken. In de weken voor kerst volgen we verschillende personages op verschillende momenten in hun leven. Allemaal zijn ze op zoek naar de liefde, elk op hun eigen manier. Het kerstgevoel is wat ze verbindt.

The princess switch


Compleet ongeloofwaardig, maar oh zo fijn kerstverhaal om heerlijk bij weg te dromen. De Amerikaanse Stacy vertrekt naar Belgravië om mee te doen aan een bakwedstrijd. Hier loopt ze bij toeval de verloofde van de kroonprins tegen het lijf, die haar dubbelganger blijkt te zijn. De twee besluiten voor een paar dagen van leven te wisselen, wat natuurlijk tot grote verwarring leidt. Een magische kerstman houdt de spanningen gelukkig aardig in het gareel.

A christmas tale


Deze Franse film werd in 2008 genomineerd voor een prestigieuze Gouden Palm, een eer die voor kerstfilms vrij ongebruikelijk is. Een familie die de laatste tijd steeds meer van elkaar vervreemd is geraakt, komt bij elkaar met kerst. Hier komen ze erachter dat hun moeder, die jarenlang de familie bij elkaar heeft geprobeerd te houden, stervende is.

Elf


Humoristisch, maar wel met een vertederend randje. Het weesjongetje Buddy wordt per ongeluk meegenomen door de Kerstman naar de Noordpool. Hier wordt hij opgevoed als kerstelf, maar als hij groter wordt gaat dit steeds moeilijker. Als Buddy erachter komt dat hij eigenlijk een mens is, vertrekt naar New York om zijn adoptievader te vinden.

The nightmare before christmas


Ja ja, ook griezelkoning Tim Burton waagt zich aan een kerstfilm, en met succes. Jack Skellington is het helemaal zat om te griezelen. Als chef bangmaken van het stadje Halloween moet hij ieder jaar weer kinderen de stuipen op het lijf jagen. Bij toeval komt hij in Kerstland terecht, waar hij betoverd wordt door alle schoonheid en liefde. Daarom besluit hij om dit jaar het kerstfeest over te nemen.

The bishop’s wife


In de jaren ’40 maakten ze ook al kerstfilms, zoals deze met Cary Grant in de hoofdrol. Bisschop Henry bidt voor goddelijke assistentie en krijgt antwoord in de vorm van een beschermengel. Alles dreigt mis te gaan als de engel verliefd wordt op de vrouw van de bisschop. Zal hij erin slagen om zijn liefde te bewijzen voor het te laat is?

Arthur christmas


De filmmakers van Aardman Animations staan garant voor intelligente, prachtig vormgegeven films. Arthur Christmas, de zoon van de Kerstman, ontdekt dat zijn vader één cadeautje is vergeten af te leveren. Samen met zijn opa, een overenthousiaste kerstelf en een paar op hol geslagen rendieren gaat hij op pad om het cadeau alsnog af te leveren.

How the Grinch stole christmas


Voor als je dit jaar echt he-le-maal geen zin hebt in kerst. The Grinch haat kerst met een passie, en is vastbesloten om de feestdagen ook te verpesten voor iedereen in Who-ville. Daarom steelt hij midden in de nacht alle versieringen en cadeaus. Gelukkig realiseren de Whos in Who-ville waar kerstmis echt om draait: “Christmas doesn’t come from a store, perhaps it means a little bit more.” Mooi hè?

Angels sing


De perfecte kerstfilm die alle clichés heeft en toch leuk is. Michael was als kind dol op de feestdagen, maar is de kerstgeest verloren door een tragisch ongeluk. Gelukkig is er een magische man die hem een zetje in de goede richting geeft. Zo krijgt Michael hopelijk net op tijd het kerstgevoel weer terug om zijn zoon een vrolijk kerstfeest te geven.

I’ll be home for christmas


Kerstfilms met een kersthit als titel zijn natuurlijk de beste. Jake is een student, die dit jaar eigenlijk geen zin heeft om naar huis te gaan met kerst. Zijn vader belooft hem daarom een Porsche als hij op kerstavond voor zes uur thuis is. Tijdens de reis gaan er alleen wat dingen mis, waardoor het nog een hele toer wordt om de deadline te halen.

[td_smart_list_end]

Nog op zoek naar een leuk kerstcadeau? Geef een proefabonnement op fabulous mama! Het abonnement stopt vanzelf, dus de ontvanger zit nergens aan vast.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.