Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Gezin pakt kerstcadeaus inpakken uit

Kerstcadeaus inpakken: 5 creatieve ideeën

Steeds meer mensen geven elkaar niet alleen met Sinterklaas cadeautjes, maar leggen ook tijdens Kerst cadeautjes onder de boom. En waarom ook niet? Cadeautjes (hoe klein ook) geven de feestdagen nog meer sfeer. Ben je op zoek naar ideeën om je cadeaus mooi in te pakken? Zoek dan niet verder.

Kerstcadeaus inpakken kleurthema

1. Ga voor een kleurenthema

Inpakpapier is er in allerlei kleuren en patronen te krijgen. Hartstikke leuk, maar daardoor kan het geheel er rommelig uitzien. Voorkom dit door je cadeautjes in een kleurenthema in te pakken. Rood en goud zijn natuurlijk favorieten, maar wat dacht je van blauw en zilver? Of groen en zwart? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Kerstcadeaus inpakken met koekjes

2. Maak er een smakelijk pakje van

Uiteindelijk gaat het natuurlijk om wat er ín het pakje zit, maar ook van de verpakking kan je een cadeautje op zich maken. Bind bijvoorbeeld zelfgebakken koekjes aan de cadeautjes vast. Ben je niet zo’n bakprinses? Dan kan je ook candy canes of chocoladereepjes gebruiken. Zo maak je een cadeau om je tanden in te zetten!

Kerstcadeaus inpakken met takjes

3. Haal de natuur in huis

O dennenboom, o dennenboom, wat zijn je takken wonderschoon. En je dennenappels ook! Gebruik ze daarom om je kerstcadeaus wonderschoon in te pakken. Een paar takjes groen en een dennenappeltje aan je pakjes binden met touw, en je bent ready to impress.

Kerstcadeaus eco-friendly inpakken

4. Ga eco-vriendelijk te werk

Je hoeft niet de kerstafdeling van je favoriete winkel te plunderen om je cadeaus mooi in te kunnen pakken. Met ouderwets bruin pakpapier en een rolletje keukentouw kom je al een heel eind. Voor een extra kerstig tintje kan je je nog uitleven met wat stempels. Deze kan je ieder jaar hergebruiken, dus lekker duurzaam!

Kerstcadeaus pompoms

5. Leef je uit met wol

Ken je pompoms nog, die wollen balletjes die je vroeger in elkaar frutselde? Ze zijn makkelijk te maken en het enige dat je nodig hebt is wol en karton. Rijg ze aan een draad en wikkel dit om je cadeaus. Zo creëer je in no time gezellige pakjes! Voor een extra kerstgevoel kan je ook kleine kerstballen aan je draad vastbinden. Leef je uit!

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.