Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

Jantje Beton slaat alarm: steeds meer kinderen zitten binnen!

In Nederland spelen méér dan 300.000 kinderen nooit buiten. Een zorgwekkende trend waar Jantje Beton onvermoeibaar tegen strijdt. Volgens Jantje Beton is buitenspelen niet alleen het leukste, maar ook het belangrijkste onderdeel van een gezonde ontwikkeling bij kinderen. Het beste recept voor gezond opgroeien ligt gewoon buiten op straat. Alle binnenzitters moeten naar buiten, maar helaas zijn er niet overal veilige speelplekken.

Het Buitenspeelalarm

Jantje Beton lanceert op woensdag 3 april de grootschalige campagne Het Buitenspeelalarm. Het doel? Een krachtig signaal afgeven tegen de dreigende ‘binnenzitgeneratie’. Niet buitenspelen zorgt namelijk voor meer overgewicht, slechtziendheid, depressiviteit en slapeloosheid onder kinderen. Dit moet veranderen!

Doe mee!

Vind jij buitenspelen ook superbelangrijk? Meld je dan aan voor het Buitenspeelalarm via onderstaande link. Dankzij een maandelijks alarm via een bericht op je telefoon elke eerste woensdag van de maand word jij er extra aan herinnerd om samen met je kind naar buiten te gaan! Het alarm is niet alleen een melding, maar ook een inspiratiebron met waardevolle informatie voor jou en je kind. Denk aan buitenspeeltips, leuke speeltuinen in de buurt, weetjes van experts en nieuwe spelletjes!

Kick-off 3 april

De officiële aftrap van Het Buitenspeelalarm vindt plaats op 3 april om 14.00 uur in Natuurspeeltuin De Hoef in Utrecht. Tijdens dit bijzondere event slaan onder anderen de burgemeester van Utrecht, Sharon Dijksma, en Erik Scherder (ambassadeur van Jantje Beton) op de knop om het eerste alarm te luiden. Ook andere bekende Nederlanders, zoals Bibi Breijman, Meester Jesper en Nienke Plas zien de noodzaak van dit alarm in. Zij hebben hun naam al verbonden aan deze campagne.

‘Nienke vindt het belangrijk dat we samen heel Nederland activeren om buiten te spelen omdat ze zelf ziet met haar eigen kinderen wat voor plezier het buitenspelen met zich meebrengt’

Meester Jesper: ‘Buitenspelen is het leukste wat er is! Laten we er samen voor zorgen dat er weer meer buiten gespeeld wordt’

Onderzoek naar dreigend verlies van speeltuinen

Recent onderzoek (gepubliceerd door AD, NOS, NOS Jeugdjournaal en RTL) onthult dat maar liefst 27% van alle georganiseerde speeltuinen in Nederland binnen vijf jaar dreigt te verdwijnen. “Helaas zijn er niet overal veilige speelplekken en het worden er dus alleen maar minder. 1 op de 6 kinderen speelt zelfs nooit meer buiten”, waarschuwt Dave Ensberg-Kleijkers, directeur van Jantje Beton. “Dit heeft verstrekkende gevolgen voor de gezondheid en ontwikkeling van onze jeugd.”

Doe mee en steun de campagne BUITENSPEELALARM

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.