Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Het uitzoeken

Het uitzoeken van gordijnen

Gordijnen zijn een belangrijk element in je huis, ze komen voor in je slaapkamer en eventueel ook in je woonkamer. Het is handig om goede gordijnen te hebben die passen bij jou en je huis. Zo kun je genieten van een ongestoorde nachtrust. Maar er zijn verschillende soorten gordijnen, lees daarom dit artikel en kom erachter wat het beste bij je past.

Soorten gordijnen

Er zijn diverse soorten gordijnen beschikbaar, zo heb je vouwgordijnen, overgordijnen of bijvoorbeeld jaloezieën. Overgordijnen zijn eigenlijk hangende gordijnen en geven veel sfeer aan een woning. Ze zijn in allerlei soorten en maten beschikbaar en hebben eigenlijk een tijdloze look, kies voor verschillende materiaalsoorten om een andere look te creeëren. Daarnaast zijn vouwgordijnen ook een goede optie, zoals de naam het al zegt vouwen ze als het ware naar beneden. Hierdoor houd je de ruimte onder het raam vrij, wat erg handig kan zijn. Dit geldt ook voor jaloezieën, maar deze zijn gemaakt van harder materiaal.

Kleur kiezen

Het kiezen van een kleur is erg belangrijk. Gordijnen brengen namelijk accent aan in je gehele interieur. Zo wil je misschien een neutrale kleur in je slaapkamer en zul je sneller kiezen voor een donkere kleur zodat er minder licht doorheen komt. Maar wat dacht je van gekleurde gordijnen in je woonkamer? Het is vooral afhankelijk van de kleuren die je al in je interieur hebt verwerkt. Als je voornamelijk standaard kleuren in je interieur hebt kun je met gordijnen prima wat meer felle kleuren inbrengen. Wat dacht je van okergeel, turquoise of een mooie warme oranje kleur?

Behoeften

Welke soort gordijnen je kiest is afhankelijk van jouw behoeften. Zo wil de ene persoon misschien volledig verduisterende gordijnen terwijl de ander liever wakker wordt met wat meer licht. Kies daarom zorgvuldig het type gordijn, elk type gordijn heeft zo zijn kenmerken. Wat voor een type gordijn je kiest ligt ook aan de ruimte waarvoor hij moet dienen. Zo heb je in een woonkamer of badkamer misschien overdag meer licht nodig, maar wil je ook wat privacy. Kies dan een gordijn waar wat licht doorheen komt of die je makkelijk half open kunt doen, dan krijgen je planten ook nog wat daglicht!

Op maat

Elk raam heeft natuurlijk een andere afmeting, daarom is het belangrijk om dit van tevoren goed op te meten. Zo weet je zeker dat je niet voor een verrassing komt te staan als je de gordijnen binnen hebt. Je kunt ervoor kiezen om kant-en-klare gordijnen aan te schaffen in de maat van jouw raam, maar als je op zoek bent naar een andere maat kun je ze altijd op maat laten maken. Als je een gordijn op maat laat maken weet je in ieder geval zeker dat hij past.

Conclusie

Gordijnen zijn niet alleen een mooi accent in je interieur, maar hebben ook een belangrijke functie. Ze zorgen voor een fijne nachtrust of bieden je privacy wanneer je dat nodig hebt. Kies voor een kleur die bij jou past en denk goed na over welk type gordijn het beste bij jouw woonruimte past. Meet altijd je raam op voordat je gordijnen gaat aanschaffen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Venata.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.