Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Heerlijk zomeren met de kids aan zee

Heerlijk zomeren met de kids aan zee in Knokke-Heist!

Het hoeft niet altijd Marbella, Ibiza of Mykonos te zijn. Voor een relaxte zomer vol beleving kan je dichter bij huis terecht in de mondaine badplaats Knokke-Heist net over de Nederlandse grens. Lazy days aan het strand bij mooie dagen, genieten van een heerlijke cocktail of een ijsje in een van de hippe beachbars, actief in en op het water bij de watersportclubs, lange wandelingen maken of fietsen in de natuur, struinen langs de meest luxueuze shoppingadresjes en cultuur snuiven bij de vele kunstgalerijen en musea. Een exclusief programma van spektakels en evenementen maakt het plaatje van Knokke-Heist compleet. De vakantie kan niet stuk in dit walhalla van lifestyle waar kinderen koning zijn en zowel papa’s als mama’s en zonen en dochters een zomer lang hun hartje ophalen. Hier zijn enkele tips voor een weekendje Knokke-Heist met het hele gezin, of maak er gerust een hele week van!

Heerlijk zomeren met de kids aan zee in Knokke-Heist!

Met maar liefst negen kilometer zandstranden is Knokke-Heist de gedroomde vakantieplek voor gezinnen met kleine én grote kinderen. Dankzij verschillende veilige badzones en de verdwaalbandjes van Knokke-Heist hoef je je geen zorgen te maken over de allerkleinsten op het strand. Terwijl de ouders van een glaasje nippen in de beachbar, kunnen kinderen van 0 tot 12 jaar veilig spelen in de Kids Beach speeldorpen met een peutertuin, elektrische auto’s, springkastelen en een verwarmd zwembad. Kinderen vermaken zich ook door de zeedijk af te schuimen op een gocart. Knokke-Heist telt heel wat verhuurpunten waar je de gekste en meest originele gocarts kunt vinden.

Wist je dat in Knokke-Heist de kinderen strandbloemen maken in crêpe papier en een bloemenwinkel openen op het strand, waar je enkel met bepaalde schelpjes, zogenaamde couteaux, kan betalen? Zet zaterdag 19 augustus als hoogtepunt in je agenda, want dan verandert het strand voor het Albertplein in een heuse marktplaats. Op het Zoute Beach Flower Festival gaan kinderen de strijd aan om de origineelste strandbloemenwinkel en de creatiefste strandbloem van het jaar.

Dat Knokke-Heist bruist, kun je zien op het water. De golven van de Noordzee nodigen uit om te windsurfen, kitesurfen, peddelsurfen, zeilen… Dankzij zes watersportclubs en hun goed opgeleide monitoren kunnen sportievelingen watersporten in de beste condities. Helemaal cool voor avontuurlijke kinderen en jongeren is de kabelbaan bij Lakeside Paradise waar ze kunnen wakeboarden, waterskiën, wakeskaten of kneeboarden. Je ziet natuurlijk ook jonge waaghalzen met een skateboard of step op het skatepark vlakbij. Bij alle watersportclubs kan je gezellig hangen met een drankje in de hand. Genieten van het echte vakantiegevoel in een chill beach sfeertje hoort er nu eenmaal bij!

Kindvriendelijke adresjes

Van al die activiteit gedurende de dag krijgen de kinderen honger. In Knokke-Heist vind je tal van kindvriendelijke adresjes. De badplaats heeft meer dan 200 restaurants, klaar om ontdekt te worden. Het aanbod is heel verscheiden, van Michelin sterrenrestaurants tot leuke, trendy plekjes voor een lunch, een snelle snack of een ontspannen dinertje met het gezin. Pure nostalgie vind je bij het wafelhuis Marie Siska in het Zoute, een legendarische familiezaak die al ruim 140 jaar familieplezier garandeert in Knokke-Heist, met een speeltuin, minigolf en dagelijks meer dan duizend vers gebakken wafels volgens een geheim recept.

Knokke-Heist is spektakel. Deze zomer slaat het legendarische Cirque du Soleil vanaf 27 juli een maand lang zijn tenten op in de kosmopolitische badplaats. De voorstelling KURIOS biedt jong en oud een duizelingwekkende ontsnapping aan de werkelijkheid. Het is een verbluffend spektakel, dat een feestelijk, op steampunk geïnspireerd universum onthult en waar het onverwachte achter elke hoek schuilt. Toeschouwers kunnen zich verwachten aan een mix van halsbrekende acrobatie met een verfrissend vleugje poëzie, schitterende muziek én de nodige humor.

Heerlijk zomeren met de kids aan zee in Knokke-Heist De natuur

Ook kan je in Knokke-Heist genieten van de natuur en van de rust. Er zijn verschillende uitgestippelde wandel- en fietstochten doorheen het landschap van strand, duinen, bossen en polders. Het is heerlijk om samen met de kinderen de gezonde zeelucht in te ademen, actief het prachtige natuurgebied te ontdekken en je laten onderdompelen in de geschiedenis van de regio. Onderweg in de polders kan je samen halt houden voor een ambachtelijk en smakelijk hoeve-ijsje.

Op het programma van je verblijf in Knokke-Heist mag een bezoek aan het Zwin Natuur Park niet ontbreken, een uitzonderlijke biotoop bestaande uit slikken en schorren waar het hele jaar vogels komen om te broeden, te overwinteren of om naar voedsel te zoeken. De kinderen kijken er vast naar uit om de ooievaars te zien. Deze zomer pakt het Zwin Natuur Park uit met een verrassende tentoonstelling: ‘De Geheimen van het Zwin… in LEGO® blokjes!’, te bekijken vanaf 1 juli tot 12 november. De expo toont meer dan 30 planten en dieren die typisch zijn voor het Zwin, in LEGO blokjes. De ooievaar krijgt een super eerbetoon in de vorm van een twee meter hoog exemplaar in LEGO blokjes, waar kinderen veilig naast kunnen poseren.

Minder goed weer? Ook dan is er genoeg te beleven!

Een dag met minder goed weer tijdens de vakantie? Geen paniek, want Knokke-Heist heeft ook coole indoor belevingen in petto. Een bezoek aan het jaarlijkse Cartoonfestival tovert onmiddellijk een glimlach op de gezichtjes. In de 62ste editie van het Cartoonfestival Knokke-Heist laten cartoonisten zien wat echtheid vooral voor vrouwen betekent. Vandaag is niet altijd meer duidelijk wat echt is, denk aan fake news, deepfake-technologie, Instagram-filters en zoveel meer. Hoe makkelijk of moeilijk is het om als vrouw je echtheid te uiten? Zijn de meisjes in de reclamewereld wel echt? En kan je als vrouw je oprechte mening kwijt? Doorprik samen met de kinderen deze ballon tussen 8 juli tot 27 augustus in Cultuurcentrum Scharpoord.

Wie Knokke-Heist zegt, zegt kunst. In ‘Great Art for Great Kids’ nemen dieren voor één keer de rollen over van de figuren van beroemde schilderijen. Of het nu panda’s, biggetjes, ijsberen of nijlpaarden zijn, een complete zoo staat in de spotlights in deze expo. ‘Great Art for Great Kids’ is geïnspireerd op de succesvolle boekenreeks “Grote Kunst voor Kleine Kenners” van Belgische illustratrice en schrijfster Thaïs Vandereyden. De kindvriendelijke tentoonstelling vindt plaats in de Visserijschool Heist van 16 juni tot 5 november.

Waar wacht je op om je vakantie dicht bij huis naar een hoger niveau te tillen? Deze en meer inspiratie vind je op www.myknokke-heist.be/nl/inspiratie.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Knokke-Heist. 

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.