Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

Met deze tips voel jij je de hele dag fris en fruitig

Als je de hele dag achter je kids aanrent, schiet douchen er nog weleens bij in. En slapen trouwens ook… Wil jij je toch de hele dag fris en fruitig blijven voelen? De volgende tips kunnen je helpen. Zo blijf je behalve mama ook nog gewoon een beetje mens.

1. Draag ademend ondergoed

Zeker als je nog niet zo lang geleden bent bevallen, is ademend ondergoed een must. Het voorkomt vreemde geurtjes en zorgt dar bacteriën geen kans krijgen. Vaarwel blaasontstekingen en schimmelinfecties! Kies voor zacht bio-katoen, of verwen jezelf met het supermateriaal bamboe. De broekjes, hemden en shirts van Yourbamboobasics zijn een aanrader!

2. Toetenboeners

Als je kinderen onder de 7 jaar oud zijn, sleep je waarschijnlijk overal waar je gaat een pak toetenboeners mee. Hartstikke handig voor plakhandjes en vieze mondhoeken. Maar wist je dat ze ook perfect zijn voor een snelle opfrisbeurt voor jezelf? Met schone handen en een schoon gezicht voel je je al snel een stuk beter. Zelfs onder je oksels kan je ze (stiekem) best gebruiken. En omdat het eigenlijk voor baby’s is gemaakt, is de kans op huidirritatie nihil.

3. Droogshampoo

Droogshampoo is je allerbeste vriend vanaf het moment dat je twee streepjes ziet op je zwangerschapstest. Drie dagen geen tijd om te douchen? Geen probleem. Dankzij deze magische spray zit je haar nog steeds prima en volumineus! Na een dag of drie wordt het wel tijd voor wat ‘echte’ shampoo, maar je hebt dan al wel een hoop tijd bespaard.

4. Kleed je in laagjes

Van de koude supermarkt naar de warme tram en terug levert behoorlijk wat temperatuurschommelingen op. Hallo klotsende oksels en nare geuren! Kleed je in laagjes, dan kan je op warmere plekken iets uittrekken. Dit voorkomt een hoop gezweet. Een grote tas sleep je tegenwoordig toch al mee, dus een vest en/of sjaal meer of minder maakt ook weinig uit.

5. Pepermuntjes

Nu we het toch over die grote tas hebben: stop er een of twee blikjes met pepermunt in. Niets is zo vervelend als een vieze smaak in je mond. En de mensen met wie je in gesprek bent zullen je er ook dankbaar voor zijn. Zelfs als je braaf elke dag twee keer je tanden poetst, kan een broodje kaas bij de lunch al best nare geurtjes veroorzaken. Als je weet dat je elk moment een verfrissend mintje kan nemen, ga je zelfverzekerd op pad.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.