Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Vrouw staat onder vliegtuig

Fabulous uit het vliegtuig stappen: zo doe je dat

Lange vliegreizen zijn killing voor je stijl. Je haar zit plat, je huid droogt uit en door een gebrek aan slaap heb je wallen tot op je kin. Tel daar een ruimvallende grijze joggingbroek bij op en je arriveert nou niet bepaald in stijl op je vakantiebestemming. Met deze tips voorkom je het grootste leed en stap jij voortaan altijd fabulous uit je vliegtuig.

Tip 1: Haar omhoog

Gelukkig voor alle niet zo charmante vliegers is de messy bun nog altijd helemaal on trend. Zorg dus dat je een elastiekje en een paar haarspeldjes in je handbagage mikt. Zo kan je je wilde lokken gemakkelijk temmen, en zie je eruit alsof het de bedoeling was.

Tip 2: Get comfortable

Een lekker nekkussentje, een slaapmasker en warme sokken zijn onmisbaar tijdens een lange vliegreis. Niet alleen maak je het zo aangenamer om te vliegen, je vergroot de kans dat je lekker kan slapen in het vliegtuig. Bye bye wallen!

Tip 3: Gezichtsmist

Het klinkt misschien als onzin: een flesje water met een sprayknop. Maar een fijne gezichtsmist kan wonderen verrichten in de droge lucht van een vliegtuigcabine. Let wel op dat het flesje maximaal 100 milliliter bevat, anders mag het niet mee in je handbagage.

Tip 4: Moisturize!

Stop een mini-verpakking van je favoriete moisturizer in je handtas en smeer je onderweg één of twee keer lekker in. Zo voorkom je droge wangen en uitgedroogde handen. Hierdoor zie je er direct een stuk levendiger uit als jullie aankomen op de plaats van bestemming.

Tip 5: Steunkousen

Misschien niet zo charmant, maar op een lange vliegreis kunnen steunkousen je beste vriend zijn. Ze zorgen ervoor dat je bloedcirculatie beter op gang blijft. Hierdoor hou je minder vocht vast, wat wallen en een opgeblazen hoofd voorkomt. Bovendien voel je je energieker.

Tip 6: De juiste outfit

Het is nooit goed te voorspellen wat de temperatuur in een vliegtuig zal zijn. Soms is het steenkoud, andere keren juist veel te warm. Trek dus wat laagjes aan, zodat je je outfit kan aanpassen. Een comfortabele yogabroek ziet er charmanter uit dan een joggingbroek, en zit even lekker.

Tip 7: Drink voldoende

Investeer die negen euro voor een fles water voorbij de douane, je zal er geen spijt van krijgen. Door je vochtgehalte op peil te houden tijdens de reis, zorg je ervoor dat je je vitaal en energiek blijft voelen. Fijn, en dat zie je aan de buitenkant ook terug!

Tip 8: Vermijd stress

Als je al bezweet en gestrest aankomt bij je gate, kan je de rest van de reis ook wel vergeten. Plan dus voldoende tijd in om bij het vliegveld te komen. Zo heb je genoeg tijd om op je gemakje door de douane te gaan, nog even wat winkeltjes te bekijken en je goed te installeren op je vliegtuigstoel.

Tip 9: Kom in beweging

Als je meer dan een paar uur onderweg bent, is het helemaal niet gek om af en toe een rondje door het vliegtuig te lopen. Sta op en doe een paar stretchoefeningen. Buig je neus naar je knieën en zet je handen voor je op de grond. Zo blijft je bloed lekker stromen.

Tip 10: Bereid je voor

Doe voor je vertrekt een kam, een lippenstift en een mascara in je tas. Zorg dat je een pakje papieren zakdoekjes bij je hebt. Zo kan je bij het inzetten van de landing nog even een laatste update aan je uiterlijk geven, zodat je helemaal opgefrist uit het vliegtuig stapt.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.