Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
EHBO cursus 2019: vrouw oefent borstcompressies op een dummy

Veel zorgverzekeraars vergoeden EHBO-cursus in 2019

Ieder jaar belanden er zo’n 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulp. Een nachtmerrie voor iedere ouder. Met een EHBO-cursus kun je leren wat je op zo’n moment het beste kunt doen. En goed nieuws: deze cursus wordt vaak (gedeeltelijk) vergoed door je zorgverzekeraar.

Verschillende soorten EHBO-cursussen

Wil je snel wat basisvaardigheden leren of je kennis opfrissen? Dan kan dit vaak online. Voor het opdoen van wat meer kennis en vaardigheden zijn klassikale cursussen geschikt. Die kun je volgen bij bijvoorbeeld de Hartstichting, Het Rode Kruis of het Oranje Kruis. De prijzen variëren van een paar tientjes, tot honderden euro’s.

Vergoeding zorgverzekering EHBO-cursus voor kinderen

De basisverzekering vergoedt de kosten van een EHBO-cursus voor kinderen niet. Wel kun je hier een aanvullende verzekering afsluiten. Goed om te weten dat veel aanvullende verzekeringen een zogenaamd ‘preventiepakket’ aanbieden. Je krijgt dan één budget wat je kunt besteden aan cursussen. Bijvoorbeeld 125 euro per jaar.

Heb je die al aan een andere cursus besteed? Dan kun je dat bedrag dus niet meer gebruiken voor een EHBO-cursus. Of jouw aanvullende verzekering zo’n cursus vergoedt, kun je bekijken in dit vergoedingsoverzicht EHBO-cursussen van Independer.

Bekijk of extra premie opweegt tegen vergoeding

Moet jij nog een zorgverzekering vergelijken en afsluiten voor 2019? Bekijk dan of het wel voordelig is om een aanvullende verzekering af te sluiten enkel voor een EHBO-cursus. Bereken vooraf altijd of de premie die je moet betalen niet hoger is dan de kosten van de cursus. Als je meer zorg gebruikt uit het aanvullende pakket, dan loont het afsluiten van een aanvullende verzekering vaak wel.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.