Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Dit wil je zien: de babykamer van Kim Feenstra

Kim Feenstra is zwanger – en hoé. Met haar prachtige buik en haar prachtige glimlach deelt ze lief en leed over de zwangerschap. Een onmisbaar onderdeel van de voorbereidingen; de kinderkamer. Westwing stylde deze kamer én vroegen Kim het hemd van het lijf.

Waarom hebben jullie ervoor gekozen om het geslacht een verrassing te laten zijn?
“Ten eerste, omdat onze zwangerschap echt een geschenk uit de hemel is en ten tweede, omdat wij alles op onze eigen manier willen doen. Bij ons ging het helaas niet op de natuurlijke manier, namelijk met een IVF-traject, dus we zijn heel blij dat het gelukt is. We zijn zwanger, we krijgen samen een kind – of het nu een jongen of een meisje wordt – we krijgen een kind. Hoe mooi en bijzonder is dat? Het maakt ons daarom ook niet uit wat we krijgen. Het traject was ook zo spannend.”

Je zei het al, het was pittig om zwanger te raken. Hoe voelde het uiteindelijk toen jullie zwanger bleken?
“Toen we net de test hadden gedaan en die uitwees dat ‘ie positief was, konden wij het allebei niet geloven. Toen ben ik ’s ochtends vroeg nog naar een drogisterij gereden in de buurt om nog drie testen te halen. En ze zeiden allemaal hetzelfde. Het moest bij ons wel even landen.

“Ik moet eerlijk zeggen dat ik het nog steeds heel onwerkelijk vind. Ik had namelijk nooit gedacht, maar natuurlijk wel gehoopt, dat ik het nog zou meemaken. Eigenlijk had ik er geen verwachting van.

“Het is een hele onwerkelijke reis. Ook als ik nu zo met de babykamer bezig ben en ik aan het decoreren ben en alle kleertjes en spulletjes aan het wassen ben… dan denk ik:
‘Goh, over een tijd zit ik hier met onze baby in m’n armen en dat is wel ons kind en ook meteen het belangrijkste in ons leven. We krijgen zo veel verantwoordelijkheid en het draait niet meer alleen om ons.

Dat is wel gek. Ik loop ‘s avonds voordat ik ga slapen wel tien keer de babykamer in en uit: dan ga ik toch iets anders neerzetten of ik ga even kijken en in de schommelstoel zitten en dan besef ik dat het gewoon echt zo is – zeker als ik de baby dan voel bewegen… het is een heel actief kind, dat vind ik wel bijzonder.”

Wat ga je als eerste doen als de kleine er straks is?
“Heel erg gelukkig zijn en genieten.

Hoe ervaar je de zwangerschap tot nu toe?
“Wel redelijk. Ik ben wel eerlijk, ik kan niet zeggen dat ik een super relaxte ontspannen zwangerschap heb gehad, met de verbouwing en coronatijd en de verhuizing. Daarnaast heb ik heel erg geschommeld met mijn hormonen. Zeker de eerste twintig weken. Ik werd soms ’s nachts wakker om over te geven, dus dat was niet prettig en ik viel alleen maar af in plaats van dat ik aankwam. Ik kan dus niet helemaal zeggen dat het relaxed is geweest.

Maar nu, vanaf het moment dat het huis af is, de babykamer ingericht en ik daarvan kan genieten, ervaar ik het wel heel erg als ontspannen. Dus eigenlijk is het een beetje 50/50.”

Je bent ook nog bezig met een verhuizing naar jullie droompaleis, hoe is dat tijdens de zwangerschap?
“Het is geen ideale timing, maar het moest sowieso gebeuren en dan maar liever alles in één keer. Het is uiteindelijk helemaal goed gekomen. Ik denk eigenlijk dat de zwangerschap een positieve invloed heeft gehad op de hele verbouwing en verhuizing, omdat ik er in het bijzonder bovenop heb gezeten. Als ik niet zwanger was geweest, denk ik dat het huis misschien nog niet helemaal klaar was geweest. Er moeten nog steeds dingetjes gebeuren, maar het is zeker bewoonbaar en alles is fris en nieuw. Ik woon hier heerlijk.”

Over de styling van de kinderkamer: die is helemaal genderneutraal, toch?
“We hebben geprobeerd het zo genderneutraal mogelijk te maken. Ik was wel heel snel overtuigd van het idee dat ik iets met wolken wilde, dus heb ik de fantastische Nederlandse schilder John Breed gevraagd wolken, op maat, op het plafond voor me te schilderen. En daar ben ik echt super trots op.

Naar aanleiding daarvan hebben we de kleuren aangepast. Je ziet vooral veel blauw en wit terug in de babykamer. De meeste mensen zullen dat dan gaan linken aan dat we een jongetje krijgen, maar we weten het echt niet. En we kijken allemaal naar de wolken, toch?”

Waarom wolken?
“Ja, waarom wolken? Ik vind wolken gewoon heel erg mooi. Altijd als je in het gras ligt, dan kijk je naar de wolken. Wolken zijn oneindig en altijd in beweging. En daarbij: ze zorgen samen met de zon voor een regenboog. Teamwork makes the dream work!”

Is de naam ook genderneutraal?
“De naam die wij hebben, hebben we al heel lang – eigenlijk al toen we nog maar net samen waren (4 jaar geleden). Het is een naam voor een jongen en voor een meisje.”

Hoe maak je alle keuzes voor de kinderkamer?
“De items die we hebben gekozen voor onze babykamer hebben we op basis van het idee van ‘de wolkenkamer’ gemaakt. Dat was de basis en toen zijn we verder gaan werken. Dus vooral veel blauw en wit, lekker fris. Ik wilde ook graag diertjes terug laten komen, want ik ben echt gek op dieren. Zo heb ik bijvoorbeeld een hele mooie giraffe-lamp staan. Twee zelfs. Eentje met een kroonluchter in z’n bek en eentje met een lampenkap om z’n nek.”

Als je een favo item moet kiezen… Welke is dat en waarom?
“Dat is toch wel de Westwing Teddy – de schommelstoel. Ik denk dat ik hier heel veel gebruik van ga maken, door met die kleine te schommelen en hem of haar in slaap te wiegen. Daarnaast vind ik hem ook echt gewoon heel erg mooi. De mensen die mij kennen, weten dat ik toch wel een soort van ekster ben en gek ben op goud. En voilà, de poten zijn ook weer in het goud en de vacht is mooi wit – ik houd ervan.”

Wat is een absolute must voor de kinderkamer?
“Wat ik een absolute must vind voor de kinderkamer is een goed bed. Een goed bed met een goed matras en die heb ik bij Westwing gevonden. Daar ben ik ook wel echt naar op zoek geweest, want op internet word je echt lamgeslagen met alle goedbedoelde adviezen en tips en weet ik veel wat allemaal. Maar ik heb m’n eigen hart gevolgd en ik heb een meegroeibedje gevonden bij Westwing. Dan ben ik daar de komende jaren ook zoet mee. Kan die kleine lekker groeien. Er zit een speciaal matras in dat zuurstof doorlatend is, lekker koel wordt als het koel moet zijn en warm blijft als het warm moet zijn.”

Wat is echt helemaal Kim aan de kinderkamer?
“Ik denk toch het stukje creativiteit met de wolken op het plafond en de dierlijke elementen: de giraffe, de beren en het schapenvachtje. En toch ook dat er ergens weer goud in terugkomt.”

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.