Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Jacqueline Steenbeek en haar dochter Julia

Jacqueline Steenbeek: ‘Met de missverkiezingen ging er een wereld voor me open’

Vanuit een dorpje in Brabant schopte ze het tot Miss Nederland 2013. Met tiara en al studeerde ze tussen de missverkiezingen door af als verloskundige. ‘Een prachtig beroep,’ aldus Jacqueline Steenbeek (30), moeder van Julia (1,5) en partner van Derk, met wie ze maar liefst twee bedrijven runt. ‘Ja, als ik een droom heb, ga ik ervoor!’

Ik was geen lelijk eendje, maar ook zeker niet het mooiste meisje van de klas.

Jacqueline Steenbeek (30) is nuchter, ambitieus en doelgericht. Kwaliteiten die ze ten volle benut. Want, zo stelt ze: “Als je hard werkt, kun je je doelen verwezenlijken.” Doelen heeft ze genoeg. Zo wil ze in de komende jaren haar Amsterdamse echopraktijk Baby Glimpse landelijk op de kaart zetten en het sneakermerk Dercques, dat ze samen met haar man bedacht, verder ontwikkelen. Het meisje uit Drunen heeft zich ontpopt tot een veelzijdige zakenvrouw.

Het begon allemaal toen de vriendin van haar broer vroeg of ze in verband met haar studie fotografie voor haar wilde poseren. Jacqueline was toen veertien. “Ik stond er heel onbevangen in. Ik was geen lelijk eendje, maar ook zeker niet het mooiste meisje van de klas. Althans, zo heb ik het zelf nooit ervaren. Dat dit het begin van een modellencarrière zou inluiden, had ik nooit verwacht.”

Maar zo ging het wel. De foto’s werden opgepikt door een lokaal fotografiebedrijf, dat haar benaderde voor allerlei modellenklusjes. Voor ze het wist, stond ze in magazines van bouwmarkten en drogisterijen.

Ik wilde altijd juf worden. Totdat ik naar de pabo ging en vrijwel meteen wist: dit is niets voor mij

Van jongs af aan was Jacqueline al gefascineerd door zwangerschap en het wonder van de ontwikkeling van nieuw leven. Toch koos ze na de middelbare school eerst voor een lerarenopleiding. Jacqueline: “Ik wilde altijd juf worden. Totdat ik naar de pabo ging en vrijwel meteen wist: dit is niets voor mij.

Maar wat ik dan wel wilde? Ik had geen idee. Ik ging naar een Open Dag voor Verloskunde omdat de beroepentests in die richting wezen. En terecht, want ik was meteen verkocht. Dit was het, het klopte.”

Behalve mijn moeder wist niemand dat ik meedeed met de Miss Brabant-verkiezing

Toch deed Jacqueline het modellenwerk ook met veel plezier en toen ze een paar jaar later een oproep voor de Miss Brabant-verkiezing voorbij zag komen, dacht ze: why not? “Het leek me een leuke ervaring. Mijn moeder ging mee, maar verder wist niemand ervan, zelfs mijn vader, broer en toenmalige vriendje niet.

Toen ik thuiskwam, was mijn Facebook-pagina ontploft! De fotografen die bij de verkiezing aanwezig waren, hadden van alles gepost en mij in hun berichten getagd. Iedereen wist het, het werd een gekkenhuis!

Ik was nog geen twintig, studeerde Verloskunde in Maastricht en ging nog elk weekend naar huis naar mijn ouders. Drunen was mijn vertrouwde omgeving. Met de missverkiezingen ging er letterlijk een nieuwe wereld voor me open.”

Dit interview is onderdeel van de coverstory van fabulous mama | nummer 3 | 2019. Nooit meer iets missen? Bekijk hier onze voordelige abonnementen.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.