Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Vrouw achterhoofd met blond krulhaar

Het is ook nooit goed: 7x celebrity mom-shaming

Als moeder heb je regelmatig te maken met twijfels. Doe ik alles wel goed, zijn mijn kids gelukkig en is mijn opvoeding oké? Het goede nieuws: waarschijnlijk doe je het hartstikke goed en hoef je je nergens zorgen over te maken. Helaas zijn er altijd mensen die het nodig vinden om jonge moeders onderuit te halen: je draagt je baby verkeerd, je geeft de verkeerde voeding en laten we al helemaal maar niet hebben over je slaapgewoontes!

Celebs staan extra in de spotlight en krijgen daarom te maken met een extreme vorm van momshaming. Wat ze ook doen, het lijkt nooit goed te zijn. Deze bekende mama’s kregen te maken met grof commentaar op hun mom-skills.

Lieke van Lexmond

Lieke liet haar kleine lekker jumpen in een jumper. Superschattig natuurlijk, maar niet iedereen was het ermee eens. De jumper zou slecht voor de heupjes van de baby zijn, dus was Lieke onverantwoord bezig…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lieke van Lexmond (@liekevanlexmond) on

Bibi Breijman

Kersverse mama Bibi Breijman werd afgemaakt op Instagram omdat ze haar baby verkeerd in de draagdoek zou hebben. Mensen maakten zich grote zorgen dat het kindje zo niet kan ademen en de jonge moeder werd verguisd door mama’s die het beter weten.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bibi Breijman (@bibibreijman) on

Chrissy Teigen

Topmodel Chrissy Teigen was welgeteld één week moeder toen ze werd ingewijd in het proces van mom-shaming. Haar misdaad? Een dinertje met kersverse papa John Legend (die overigens geen commentaar kreeg, want alleen moeders moeten hun leven opgeven voor hun kroost).

Megan Fox

Megan Fox werd niet alleen geshamed, maar zelfs beschuldigd van kindermishandeling. En dat allemaal door deze schattige foto van haar zoontjes. Het probleem? De mannetjes hebben lang haar, en dat is voor meisjes ????. Door haar kids te ‘dwingen’ met zulke belachelijke kapsels rond te lopen, zou de actrice haar zoons zeker met een levenslang trauma opzadelen, aldus de reacties.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Megan Fox (@meganfox) on

Kim Kardashian

Kim Kardashian is regelmatig het slachtoffer van momshaming, maar in dit geval klopten de negatieve reacties niet eens. De mama-maffia van Instagram was het er namelijk niet mee eens dat zoontje Saint op zijn leeftijd nog op een speentje liep te sabbelen. Bij nadere inspectie blijkt echter dat het helemaal geen speen is, het jongetje zuigt gewoon op een snoepje…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Kate Middleton

Veel moeders worden geshamed omdat ze iets niet perfect genoeg doen, maar andersom kan het ook. Kate Middleton verscheen stralend voor de camera’s, vlak nadat ze bevallen was van zoontje Louis. En dat schoot een aantal commenters in het verkeerde keelgat. Kate’s gestylede verschijning was té perfect, en daarom nep. Wat een slechte moeder…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate Middleton (@hrhtheduchessofcambridge) on

Meghan Markle

Kate’s collega-prinses Meghan is nog niet eens bevallen, en krijgt nu al bakken kritiek over zich heen. Behalve het moederschap, kan je blijkbaar zelfs je zwangerschap verkeerd doen! Wat is dan precies het probleem? Meghan houdt op verschillende foto’s liefdevol haar babybuik vast. En dat maakt haar – in de ogen van sommige twitteraars – een aandachttrekker én een slechte moeder.

Abonneren op fabulous mama? Bekijk onze voordelige aanbiedingen.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.