Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Vrouw houdt haar zwangere buik vast, handen in de vorm van een hart

Aanstaande moeder uit Engeland ondergaat een heel bijzondere operatie

De Britse Bethan Simpson heeft een wel héél bijzondere operatie ondergaan. Als slechts de vierde patiënt ooit werd haar ongeboren kindje buiten de baarmoeder geopereerd, om daarna weer teruggeplaatst te worden.

Het kindje van Bethan bleek te lijden aan spina bifida, beter bekend als een open ruggetje. Deze aandoening kan leiden tot nare complicaties als epilepsie, problemen met de blaas of darmen en verlamming.

De aanstaande moeder kreeg drie opties: de zwangerschap voldragen, een abortus ondergaan of kiezen voor een experimentele methode, waarbij de baby buiten de baarmoeder geopereerd wordt. Ze koos voor de laatste optie, ondanks de risico’s. Het pakte goed uit: zowel Bethan als haar ongeboren dochter maken het prima.

Bethan: ‘Ik voel mijn baby elke dag bewegen en schoppen. Dat is niet veranderd. Ze is extra bijzonder. Ze heeft geschiedenis geschreven en onze dochter heeft laten zien hoezeer ze het leven verdient.’

Een paar weken na de operatie deelde Bethan nog een update. Haar dochtertje gaat vooruit en de zwangerschap verloopt nog altijd prima. Een geslaagd experiment dus.

Neem nu een abonnement op fabulous mama en profiteer van de scherpe aanbiedingen!

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.