Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

Binnenkijken bij Myrle en Luyken

Een ruim, licht appartement in een mooie wijk van de stad en ook nog eens betaalbaar… Tegenwoordig is zo’n woonruimte vinden als zoeken naar een speld in een hooiberg, maar Myrle (34) en Luyken (39) vonden die vier jaar geleden in de Haagse wijk Bezuidenhout. Hier wonen ze inmiddels met hun zoontje Lander (10 mnd), heerlijk zonnig op een hoek.

Ideale plek

“Luyken en ik leerden elkaar kennen tijdens onze studie psychologie aan de universiteit van Leiden. Na een relatie van twee jaar besloten we te gaan samenwonen. Zo hoefden we niet meer te reizen om elkaar te zien en het leek ons leuk om samen te starten op een nieuwe plek. Luyken woonde al zijn hele leven in deze buurt en ik kom zelf oorspronkelijk uit de Zaanstreek, maar woonde op dat moment nog in Haarlem. Toen we samen wilden gaan wonen bleek Haarlem op z’n zachtst gezegd niet de ideale plek voor starters. Den Haag was toen nog enorm goedkoop, dus we besloten daarom hier iets te gaan zoeken. Voor iets meer dan een ton konden we destijds in deze wijk ons eerste appartement kopen. Dat is nu echt ondenkbaar, dus ik ben heel blij dat we hier een goede start hebben kunnen maken op de huizenmarkt.”

Binnenkijken bij Myrle en Luyken

Beperkt budget

Toen Myrle en Luyken vier jaar geleden aan hun zoektocht voor een ruimer appartement begonnen was hun budget niet heel groot, maar ze wilden wel heel graag een woning met minimaal twee slaapkamers. Dat bleek nog best lastig, want al snel kom je dan uit op een dubbel bovenhuis of een parterre, maar dat was financieel geen optie. Het was dan ook een geluk dat ze dit ruime appartement van honderd vierkanter meter met maar liefst drie slaapkamers op de eerste etage van een hoekwoning vonden. Vanuit het appartement is er uitzicht over een plein en de woning heeft aan de achterzijde een fijn balkon op het zuiden.

“Doordat dit huis op een hoek ligt valt er veel licht naar binnen, dat vonden we meteen heel prettig. Ook waren er nog originele details aanwezig, zoals de glas-in-lood ramen en marmeren schouwen. De onconventionele indeling maakte het voor ons helemaal af. Kortom, dit huis voldeed aan ál onze wensen en lag ook nog eens in ‘onze wijk’, dus hebben we meteen een bod uitgebracht. Helaas werd dat geweigerd. Dat was het dan, heel jammer, maar de vraagprijs was voor ons gewoon te hoog. Tot onze grote verrassing kwam het appartement een paar maanden later terug op de markt. We brachten opnieuw een bod uit en dit keer ging de verkopende partij gelukkig wel akkoord!”

Binnenkijken bij Myrle en Luyken

Een gok

Een verbouwing van een aantal maanden volgde. Myrle gebruikte deze tijd om de complete inrichting voor het nieuwe huis bij elkaar te verzamelen. Ze deed dat voornamelijk via online aankopen. “We hadden geld gespaard, dus ik ben via internet spullen gaan zoeken die binnen het budget pasten. Ons huis heeft een aparte indeling, dus dat geeft qua inrichting beperkte mogelijkheden. Het was dan ook snel duidelijk waar alle meubels moesten staan. Ik zocht naar wat ik mooi vond en tekende vervolgens alles digitaal in op een plattegrondje, zodat ik kon inschatten of het zou passen. Toch was ook veel een gok. Alle aankopen konden we zolang opslaan op de zolder van mijn lieve schoonmoeder. Uiteindelijk konden we pas na de verhuizing écht bekijken hoe alles in de ruimte stond en of het bij elkaar paste; dit bleek goed uit te pakken!”

In the zone

Hoewel Myrle het ontzettend leuk vindt om met het interieur bezig te zijn, blijven de grote meubels, vanwege de indeling van het huis, wel op hun plek staan. Liever verandert ze af en toe de kleur van een muur of de accessoires. “Ik ga dan net zo lang met alle spulletjes schuiven totdat het goed voelt, dit tot hilariteit van Luyken. Hij laat mij lekker begaan. Als hij mij ziet fronsen, weet hij hoe laat het is… dan ben ik weer ‘in the zone’, zoals we dan vaak tegen elkaar zeggen.”

Fotografie Henny van Belkom | Tekst Javotte Gustafsson

Je leest het volledige artikel in Fabulous Mama 8-2020. Deze bestel je hier. 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.