Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Binnenkijken header

Binnenkijken bij; Illustrator Amber

Binnenkijken; Na vijf jaar Amsterdam besloot illustrator Amber (30) terug te gaan naar de plaats waar ze geboren en getogen is: Zaandam. Hier woont ze met haar dochter Lilou (4) in een appartement met grote ramen: lekker licht.

“Het is fijn om terug te zijn in Zaandam. Ik ben enorm blij met deze keuze; de prikkels uit de stad kon ik niet zo goed meer aan en hier is dat anders. Ik ben nog wel regelmatig in Amsterdam te vinden en het voelt als thuis, maar net erbuiten wonen is prima. Zaandam is rustiger, ik ken hier alles op m’n duimpje, dus ik weet alle leuke plekjes te vinden en de laatste tijd wordt het hier ook steeds creatiever!”

Na een paar jaar in een mooie loft te hebben gewoond gingen Amber en de vader van Lilou uit elkaar, waarna Amber op zoek ging naar een fijne plek voor haar en haar dochter. Ze vond een leuk appartement van tachtig vierkante meter vlak bij het centrum. “Ons huis heeft twee slaapkamers en is niet heel groot, maar omdat het een thuis is voor Lilou en mij alleen hoeft het ook niet heel ruim te zijn. Licht vind ik wel erg belangrijk, en dat voelde in dit huis meteen goed. Door de grote ramen komt er veel daglicht naar binnen en dat geeft een prettig gevoel van licht en rust. Ook is het fijn dat mijn ouders in de buurt wonen. Ik heb een co-ouderschap en zij passen één dag in de week op Lilou.”

BINNENKIJKEN, WARM EN BEHAAGLIJK

Amber heeft haar huis ingericht met warme, natuurlijk materialen, vintage en kunstwerken, zowel van haarzelf als van anderen. “Ik wilde graag dat ons huis warm en gezellig zou aanvoelen. Ik ben gek op vintage en veel van mijn vondsten hebben een plek gekregen in huis. Hoewel ik decoreren heel leuk vind, merk ik wel dat ik vrij lui ben en er weinig tijd voor vrij maak. Als ik nieuwe accessoires heb gekocht, zet ik die vaak ‘tijdelijk’ even ergens neer om ze vervolgens te laten staan en er niet écht een goede plek voor te vinden. Het resultaat is een gezellige chaos met veel tierelantijntjes, maar daardoor heeft ons huis wel een leuk karakter.”

Toen Amber hier drie jaar geleden kwam wonen, gaf ze alle muren een andere kleur. Al koos ze wel voor een rustig palet van zachte kleuren als lichtgrijs, beigetinten en nuances in wit. “De laatste tijd ben ik meer kleuren, zoals terracotta, paars en roze gaan toevoegen. Ik moet zeggen dat dat me zo goed bevalt dat er binnenkort waarschijnlijk ook een gekleurde muur komt!”

Fotografie Henny van Belkom | Tekst Javotte Gustafsson

 

De volledige binnenkijker zie je in Fabulous Mama 2-2021. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.