Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Beleef de beste herfst van je bestaan met deze zes tips

Beleef de beste herfst van je bestaan met deze zes tips

Een gouden bladerdak, een laag zonnetje, een kopje warme thee… Heerlijk, die herfst! Natuurlijk wordt het ook kouder en duren de nachten langer, maar dat hoeft je er niet van te weerhouden om alles uit dit prachtige seizoen te halen wat erin zit. Weet je niet waar je moet beginnen om maximaal te genieten van alle herfstpracht en praal? Wij delen hier graag zes tips voor jong en oud uit de leukste herfstachtige Facebook-groepen met je om jouw herfstdagen zo mooi mogelijk te maken – leuk voor in je eentje, met z’n tweeën of als activiteit met het hele gezin tijdens de vrije dagen! 

Beleef de beste herfst van je bestaan met deze zes tips

1. Pluk je wild

Wildplukken is de nieuwe rage: je plukt tijdens je wandeling zo wat prachtige flora voor in de vensterbank of wat paddenstoelen voor in de soep. Waar bevinden zich de mooiste schatten, vraag je je af? De leden van het Wildplukkers platform Nederland weten de beste plekken om te plukken en delen onderling allerlei tips, verhalen en foto’s van hun vondsten. Let wel op dat je tijdens het wildplukken altijd de adviezen van Staatsbosbeheer in het achterhoofd houdt: pluk niet op privéterrein, weet wat je plukt, laat de omgeving intact, respecteer de natuur en je mede-wandelaars.

2. Ga keigoed zoeken

Heb je ergens in een bos wel eens een kleurrijk geverfde steen zien liggen? Goede kans dat deze is beschilderd door een lid van de Facebook-groep Kei Tof. De mensen van deze community laten namelijk overal door Nederland prachtige stenen achter, die anderen dan weer kunnen vinden. Meestal zetten ze er ook een lieve boodschap op voor de vinder. Voor kinderen maken de speurtochten naar de stenen het wandelen extra leuk – en natuurlijk kunnen jullie ook zelf je artistieke talent loslaten op wat kale stenen. Als je die bij je volgende wandeling in de natuur legt, zie je ze misschien op een dag wel terug op de tijdlijn van de groep Kei Tof!

3. Wandel de wijde wereld in

Wandelen is nooit weggeweest en in de herfst zie je moeder natuur op haar mooist. Er zijn in Nederland veel prachtige plekken te vinden om naartoe te trekken en de leden van de wandelingen-community wijzen je dan ook graag de weg naar de meest wonderschone wandelroutes. Je vindt hier inspiratie voor zowel beginnende als ervaren wandelaars, dus een kijkje nemen kan geen kwaad.

4. Knip, plak en knutsel een kunstwerk

Tijdens je wandelingen kom je natuurlijk nogal wat herfstschatten tegen – zoals kastanjes, dennenappels, veren en noem maar op. Neem er wat van mee in een zakje en ga thuis aan tafel zitten om een kunstig herfststuk te knutselen. Heb je even geen idee wat ervan te maken? In de Facebook-groep knutselen kennen ze dat gevoel en helpen de leden je graag op weg met inspiratie, tips en knutseltricks.

5. Bak erop los

Regent het buiten? Geen nood, want ook in huis kan je van de herfst genieten! Verwarm de oven maar alvast voor, want op de Facebook-pagina BakVrienden vind je de recepten voor allerlei heerlijke herfstbaksels. De leden delen hun beste bakkunsten met elkaar, beantwoorden elke bakvraag die je hebt en geven elkaar inspiratie voor de mooiste maaltijden. Ook staan er recepten voor verjaardagen in de herfst en warme familiediners.

6. Schep orde in de chaos

Een schoon huis geeft een schoon gevoel in je hoofd en hart, dat weten we allemaal. De herfst is het perfecte seizoen om weer eens met de bezem door het huis te gaan, maar hoe motiveer je jezelf om aan de slag te gaan? Daar weten de leden van de Facebook-groep Opruimen was nog nooit zo leuk! wel wat op. Zij maken – ‘zonder oordeel en met respect’ – het schoonmaken en opruimen tot een echte kunst. De leden steunen en motiveren elkaar totdat zelfs het allerkleinste laatje onderin de kast netjes opgeruimd is.

Herfst

De herfst brengt je dus gelukkig niet alleen maar kou en grouw, maar heeft je zo veel te bieden dat je van elke dag een nieuwe ervaring kunt maken. Het is niet voor niets een van onze favoriete seizoenen, en we hopen dat met deze tips de herfst ook voortaan tot jouw meest geliefde maanden gaat behoren (als dat al niet het geval was). Veel herfstplezier!

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.