Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Grote groep Nederlandse vrouwen ervaart babymoon niet als romantisch

Onderzoek onder 385 personen in de doelgroep “vrouwen tussen de 18 en 40 jaar” wijst uit, dat meer dan 43% een babymoon echt niet romantisch vindt. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van D-reizen.

Je zou denken dat een babymoon (lees: de laatste vakantie met partner ten tijde van de zwangerschap) door vrouwen als romantisch wordt ervaren, omdat zo’n reis toch samen met de geliefde wordt gemaakt. Maar in de praktijk blijken romantische gevoelens vaak ver te zoeken.

Ongeveer een kwart van de vrouwen tussen de 18 en 40 vindt een vakantie veel romantischer, wanneer ze namelijk niet zwanger zijn. Bovendien geven ze aan, dat ze dan ook wat beter in hun vel zitten en meer comfortabel zijn met hun eigen lichaam.

Bij 18% van de respondenten is een babymoon zelfs het allerlaatste. waar ze ten tijde van de zwangerschap behoefte aan hebben. Ze zitten bijvoorbeeld liever thuis te cocoonen met hun partner. De meest genoemde lichamelijke ongemakken zijn o.a. een relatief dikke buik of opgezette en opgezwollen enkels. Voor 100% pure romantiek op vakantie adviseert D-reizen om die redenen juiste een extra reisje vóór de zwangerschap, in plaats van tijdens.

Zwangerschaps-verlanglijst

Toch is de babymoon tegenwoordig super populair, ondanks de uitkomst dat een groot deel van de vrouwen geen romantiek voelt. Romantiek is dus niet de meest voorkomende reden om toch een leuke trip samen met de partner te gaan maken. De babymoon staat qua populariteit op nummer twee op de verlanglijst van zwangere vrouwen tussen de 18 en 40 jaar. De helft van deze groep vrouwen geeft aan serieus te overwegen om een dergelijke reis te gaan boeken.

De Babymoon mag niet duur zijn

Ondanks dat de babymoon geliefd is, mag deze vakantie zeker niet te duur zijn. Ongeveer 73% van de vrouwen tussen de 18 en de 40 zegt niet teveel te willen uitgeven aan deze reis. En 27% antwoorde in elk geval geen cent meer meer te willen betalen, in vergelijking met een gemiddelde andere vakantie.

Ben je benieuwd naar het gehele onderzoek?
Lees hier het complete onderzoek

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.