Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

Aaarrg, waar is nu weer die oplader?!

Toegegeven: elektrische apparatuur heeft ons leven een stuk gemakkelijker en leuker gemaakt. Zeker sinds de doorontwikkeling van batterijen. Hierdoor konden apparaten die eerder nog een snoer hadden draadloos worden, en werden nieuwe toepassingen van zaken met een batterij bedacht. Al die draadloze apparaten moeten echter ook worden opgeladen met een oplader of adapter. En dat levert een grote berg met kabels in huis op. Wat te doen als er weer eens een oplader kwijt of kapot is?

Opladers voor dagelijks gebruik elektrische apparaten

Een leven zonder elektrische apparatuur? Dat kunnen de meesten van ons zich echt niet meer voorstellen. Denk alleen maar eens aan je smartphone, tablet, laptop, smartwatch en in-ear koptelefoon. En dat heeft je partner ook allemaal? En heb je al wat oudere kinderen? Dan zij ook nog eens mogelijk! Alleen al voor het dagelijkse gebruik van apparaten kun je dus zomaar vijf opladers per persoon nodig hebben. Het lastige is dat veel fabrikanten eigen versies en aansluitingen hanteren. Hoewel de EU eigenlijk wil dat er in 2024 een standaard is voor de meest gebruikte elektrische apparatuur, zit je voorlopig nog met een berg kabels in huis.

Aantal overbodige opladers verminderen

Bepaalde fabrikanten van smartphones hebben al de eerste stap gezet om het aantal overbodige opladers te verminderen. Zo krijg je bijvoorbeeld niet meer standaard bij de nieuwste Samsung een oplader erbij. Hoewel dit zeker positief is voor het milieu en klimaat, kan het ook wel eens een probleem opleveren. Want wat moet je doen als je een oplader kwijt bent, of deze kapot is gegaan? Hebben je partner en kinderen net een ander merk of model, dan kun je niet daarvan even een oplader lenen. Gelukkig kun je deze wel gemakkelijk online bestellen, bijvoorbeeld bij Kabelmaatje. Hier kun je overigens niet alleen terecht voor kabels voor communicatieapparatuur, maar ook bijvoorbeeld voor Dyson laders of een oplader voor een hoverboard of elektrische step.

Tips voor het bestellen van een extra oplader

Ga je een nieuwe oplader voor iets bestellen, dan is het belangrijk goed te weten welke aansluiting je precies nodig hebt. Een verkeerde aansluiting kan namelijk niet alleen het apparatuur beschadigen, het is ook vervelend als je een verkeerde oplader weer moet retourneren. Op de verpakking van een oplader staat meestal voor welke modellen en typen deze geschikt is. In webshops zal dit ook bij de oplader aangegeven staan. Twijfel je toch nog? Doe dan altijd navraag in de winkel of bij de webshop. Zo weet je zeker dat je in een keer de juiste oplader aanschaft.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.