Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

5 verfrissende non-alcoholische zomerdrankjes

Tijdens deze warme dagen is er niets fijners dan buiten genieten met een verfrissend drankje in je hand. En hier hoeft tegenwoordig (bijna) geen alcohol in te zitten! Wij delen vandaag heerlijke non-alcoholische opties. 

MARTINI Non-Alcoholic

Het Italiaanse aperatiefmerk Martini introduceert deze zomer twee alcoholvrije varianten. De robijnrode MARTINI Non-Alcoholic Vibrante heeft daarbij het meest fruitige karakter van de beide en wordt gekenmerkt door toetsen van Italiaans bergamot. Zijn goudgele zusje; MARTINI Non-Alcoholic Floreale smaakt wat zoeter en bloemiger (vandaar de naam) en zweemt naar kamille.

De aanbevolen manier om ten volle van Martini Non-Alcoholic te genieten, is in een 50/50 verhouding met tonic en in een groot ballonglas gevuld met ruim ijs. Voor de afwerking van zowel Vibrante als Floreale met tonic is een schijfje sinaasappel een fijne finishing touch!

SodaStream Mocktail – Siroop Pink Mojito

Aardbei, munt, limoen en rum zitten in deze drank. Althans, de smaken daar maar niet het alcoholpercentage vind je terug in deze alcoholvrije SodaStream Mocktail Pink Mojito siroop. Je kunt zelf de smaakintensiteit bepalen middels een SodaStream apparaat en je hebt een altijd-bij-de-hand oplossing voor wanneer je zin hebt in een verfrissende cocktail. Water en siroop in het apparaat, op de knop duwen en klaar. Geen gesjouw meer met flessen drank, zeker in een warme zomer ideaal.

Jopen Non IPA

Voor alle mama´s die houden van een lekker biertje tippen wij Jopen Non IPA. Vrij van alle zonden… Deze India Pale Ale bevat slechts 0,3% alcohol. Alcoholarm, erg fruitig met een stevig bittertje. Jopen Non IPA is het eerste alcoholarme bier van Jopen. Door het gebruik van een speciale gistsoort worden er tijdens het brouwproces nauwelijks suikers omgezet in alcohol. Daarnaast heeft Jopen veel hop toegevoegd waardoor deze IPA smaakvol en fruitig is.Jopen Non IPA - alcoholarme IPA van Jopen, 0,3%

Lighthouse Sauvignon Blanc alcoholvrij

Om maar meteen een misverstand uit de weg te ruimen: alcoholvrije wijn is géén andere naam voor druivensap. Het is juist tijdens de vergisting, dat niet alleen de suiker in alcohol wordt omgezet, maar dat er ook allerlei andere aroma’s ontstaan, aroma’s waaraan wijn zijn speciale karakter deels te danken heeft. Vaak zijn die aroma’s in aanleg al in de druif aanwezig, maar ze worden tijdens het complexe proces van vergisting tegelijkertijd met de alcohol gevormd tot de uiteindelijke wijnaroma’s. Kortom, die vergisting is essentieel en maakt dat een wijn naar wijn smaakt.

Het geheim is dus: eerst een echte wijn maken en dan op zeer ingenieuze wijze wel de alcohol, maar niet de aroma’s eruit halen. Dat is buitengewoon goed gelukt bij de Lighthouse Sauvignon Blanc. Deze alchoholvrije wijn is verrukkelijk fris en aromatisch, zoals je van een Sauvignon Blanc verwacht.

The Duchess 0,0% gin & tonic botanical

The Duchess non-acoholic gin en tonic biedt een volwassen alternatief voor alcohol. Om tot de verfrissende bite te komen van een echte g en t, wordt the duchess gebrouwen met een hergedestilleerd gin-extract en gebotteld met lokale aromatische botanische kruiden uit kaapstad. De gelaagde smaak nodigt uit om te nippen.

The Duchess, de eerste alcoholvrije gin-tonic ter wereld, is nu ...

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.