Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Zomertijd: de klok gaat een uur vooruit

Vannacht is het zover, de klok gaat een uur vooruit, dat betekend korter slapen, niet alleen voor jou maar ook voor je kind. We zijn weer veel te laat met de voorbereiding, hoe maak je het morgen toch gezellig?

Middagslaapje

Heeft je kind nog een slaapje nodig tussen de middag? Het is belangrijk dat je kind dan ook in de middag voldoende slaapt. Hierdoor is de kans dat je kind het uur korter slapen vannacht minder mist.

Avond eten

Bieten, varkensvlees of vette vis zijn goede ingrediënten voor het avondeten. In deze producten zitten stoffen zoals vitamine B6, magnesium en melatonine. Deze producten zorgen dat je kind een goed nachtrust heeft.

Voorbereiden

Voor dit jaar zijn we hier veel te laat voor, komend jaar kun je een week van de voren beginnen met je kindje steeds een beetje vroeger naar bed te brengen. Ook eist dit nog een discipline, we staan natuurlijk ook wat eerder op. Zo went je kind al een beetje aan ‘de nieuwe tijd’ en zal de overstap een stuk soepeler gaan.

Zonder voorbereiding

Vanavond kan je nog beginnen, breng je kindje een half uur eerder naar bed. Zorg dat er voor het slapen gaan minimaal een uur geen schermtijd is geweest. Zo kan je bijvoorbeeld lekker uitgebreid gaan douchen of badderen om je vervolgens lekker in pyjama te nestelen op de bank en samen een boek te gaan lezen.

Het bed ritueel

Om je kind daadwerkelijk op tijd te laten slapen zijn er een paar dingen waar je rekening mee kan houden. Zorg dat het donker is in de slaapkamer, dit zorgt voor de aanmaak van melatonine waardoor je sneller in slaap valt.

Opstaan

Zorg ervoor dat de dag direct begint volgens de nieuwe tijd en zorg voor voldoende licht bij het opstaan. Doe alle gordijnen open of maak gebruik van een lichtwekker. Met een lichtwekker heeft je kindje de tijd om rustig wakker te worden.

Ontbijten

Vooral het op tijd ontbijten is van groot belang, ook het spijsverteringsstelsel heeft opeens te maken met andere tijden en moet zicht aanpassen.

Zomer ‘jetlag’

Je kunt de zomer ‘jetlag’ helaas niet altijd voorkomen. Let daarom op signalen van je kind. Maak er een rustige dag van of laat je kindje extra slapen in de middag.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.