Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
De beste vleesvervangers voor je kind

De beste vleesvervangers voor je kind

Vegetarisch eten wordt steeds populairder. Het is goed voor de planeet, voor je gezondheid en voor de dieren. Geen wonder dus dat er ook veel kinderen zijn die graag vegetariër willen worden. Volgens het Voedingscentrum kan het geen kwaad voor je kind om vegetarisch te eten, als je maar zorgt dat hij/zij voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Dit zijn de beste vleesvervangers:

Peulvruchten

Peulvruchten, zoals bonen, linzen en kikkererwten, bevatten allemaal meer ijzer, vezels en eiwitten dan vlees. Een prima vervanger dus! Een blikje linzen door de salade of een boterhammetje met hummus en tomaat smaakt heerlijk en geeft je kind voldoende bouwstoffen.

Eieren

Vegan leven is voor kinderen waarschijnlijk niet zo goed. Belangrijke vitaminen zoals B12 komen van nature alleen in dierlijke producten voor. Wil je kind ook geen eieren of zuivel gebruiken? Ga dan op zoek naar een goed supplement waarin deze vitamine voorkomt.

Vegaburgers

Lekker makkelijk: het lijkt op echt vlees en je hoeft het alleen maar even warm te maken in de koekenpan. Deze vleesvervangers hebben vaak een slechte reputatie, maar de smaak en textuur zijn de afgelopen jaren enorm verbeterd.

Zeewier

Niet altijd een hit bij jonge kinderen, maar wat oudere kids kunnen er al erg van genieten. Vertel maar eens aan je puber dat hij vanavond weed op zijn bord krijgt. Of maak (of bestel) heerlijk sushi, daar wordt iedereen blij van.

Zuivel

Als je kind geen vlees eet, kan een extra stukje kaas, een bakje yoghurt of een glas melk zeker geen kwaad. Hierdoor krijgt je kleine voldoende calcium, eiwit en vitamine B12 binnen. Goed voor gezonde botten, sterke spieren en slimme hersenen.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.