Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Vini Mini

Vini Mini: gezond & gelukkig leven zonder voedselallergie voor alle Mini’s!

Mijn wereld veranderde toen ik moeder werd; helemaal toen mijn zoontje Viggo een levensbedreigende allergische reactie kreeg toen hij 6 maanden oud was. Tot overmaat van ramp waren we op vakantie op een camping in Spanje zonder auto. Samen met de campingdokter zijn we met de auto van de ober richting de ambulance geracet, want wachten op de ambulance zou te lang geduurd hebben. Deze rit zal ik nooit van mijn leven meer vergeten, want Viggo viel telkens weg op mijn schoot in de auto en ik dacht echt dat ik hem kwijt zou raken.

Gelukkig kwamen we op tijd aan bij de ambulance waar het traumateam hem gelijk een adrenaline-injectie gaf. En heel wonderlijk, maar dat werkt echt meteen!

Een allergie voor pinda & noten hebben we kunnen voorkomen

Terug in Nederland zijn we met Viggo bij de pindapoli in het ziekenhuis geweest en daar bleek dat hij ook een allergie aan het ontwikkelen was voor pinda’s en noten. Onder begeleiding van een medisch team hebben we door het vroeg en vaak geven van pinda’s en noten in kleine doseringen en in een veilige setting een pinda & notenallergie bij Viggo kunnen voorkomen.

Vini mini Eczeem was de boosdoener voor zijn allergie

Voor ei waren we helaas op dat moment te laat. Viggo had ernstig eczeem en daardoor konden stukjes ei via de kapotte huid naar binnen komen. Het immuunsysteem van Viggo reageerde daarop door antistoffen aan te maken en dit zorgde voor deze heftige allergische reactie. Als we bij Viggo vóór de leeftijd van 6 maanden en in kleine doseringen ei hadden gegeven, hadden we deze allergie en traumatische ervaring kunnen voorkomen.

Viggo kreeg een levensbedreigende allergische reactie

Vini Mini: gezond & gelukkig leven zonder voedselallergie

Ik heb besloten om deze traumatische ervaring om te zetten van iets negatiefs naar iets positiefs en om andere ouders te helpen om te voorkomen dat ze ook zoiets moeten meemaken met hun Mini. Daarom heb ik samen met Jozien Boersma Vini Mini opgericht, omdat wij vinden dat iedere Mini recht heeft op een gelukkig, gezond en zorgeloos leven zonder voedselallergie.

Met onze supplementen willen we ouders helpen om op een gezonde, makkelijke en betrouwbare manier allergenen te geven aan hun Mini.

Vini Mini

Wat zeggen de medische experts?

Het advies van Voedingscentrum en consultatiebureau is om te starten met pinda en ei vóór de leeftijd van 8 maanden. Afhankelijk van factoren zoals leeftijd, eczeem en voedselallergie in het gezin gebruik je hiervoor voor de eerste keer een schema in 3 of in 6 stappen (via het consultatiebureau of www.vinimini.nl) en blijf je vervolgens wekelijks pinda en ei geven.

Er zijn verschillende wetenschappelijke studies gedaan naar het vroeg geven van allergenen en het voorkomen van voedselallergie (EAT, LEAP & PETIT). Onze producten baseren we op deze wetenschappelijke onderzoeken en we werken samen met medische experts.

Zo zegt Dhr. Dr. Ruurd van Elburg, Professor Early Life Nutrition aan het Amsterdams Universitair Medisch Centrum, oud-kinderarts én voorzitter Raad van Advies van Vini Mini: “Voorkomen is beter dan genezen, vroege introductie van voedselallergenen kan helpen om voedselallergie te voorkomen!”

Vini Mini

Start nu met het geven van pinda aan je Mini!

Wil je nou ook starten met pinda geven aan je Mini? Doe dan eerst onze test om te kijken welke producten het meest geschikt zijn voor jouw Mini.

We zetten 10% van onze opbrengst opzij voor ouders die onze producten wel nodig hebben, maar niet kunnen betalen. Stuur een mailtje naar info@vinimini.nl  of vraag hiernaar bij jouw consultatiebureau.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Vini Mini.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.