Kies nu voor een abonnement met korting

Tweede

Tweede editie van succesvol familiefestival Kidsstock

Na een succesvolle lancering van Kidsstock in 2022 vindt 11 juni a.s. de tweede editie van dit bruisende familiefestival plaats. De Kralingse Plas in Rotterdam is het decor voor een dag vol vermaak voor jong en oud. Denk hierbij aan een uniek programma dat wordt verdeeld over meerdere podia, waarbij muziek de rode draad is. De acts variëren van de iconische band VOF de Kunst tot en met Bankzitters (bekend van YouTube) en duo-optredens van Nederlandse top DJ’s met hun kids. En ga ook zeker aan de wandel om verrast te worden door een bijzondere mix van rondlopend theater en vermaak. Of schuif aan bij een van de vele workshops waar wordt geknutseld en nieuwe skills worden geleerd. Uiteraard kan er op deze dag ook genoeg lekkers worden gegeten bij de foodtrucks, zoals poffertjes of pizza’s, en voor de ouders is er een fijne wijnbar met een gevarieerd aanbod.

Tweede editie van succesvol familiefestival Kidsstock

Een concept van vier vaders en hun kinderen

Kidsstock is een co-creatie van vier vaders en hun zeven kinderen. De vaders zijn geen onbekenden in de festivalwereld; ze zitten ook achter Boothstock en hebben vroeger de Dance Parade bedacht en uitgevoerd. “Onze kinderen hebben overal commentaar op. Alles wat we verzinnen moet van hen beter, leuker en wilder. Toen besloten we dat ze zelf maar eens een festival moesten organiseren. Zo is deze jeugdige adviesraad tot stand gekomen. Van de naam tot aan de programmering, de kinderen hebben bepaald hoe dit festival eruitziet”, aldus de organisatie.

Tweede Muziek is de basis van Kidsstock

Kidsstock is dus in zekere zin een spin-off van Boothstock dat op 10 juni a.s. plaatsvindt in het Kralingse Bos. Vandaar dat veel van deze DJ’s ook op deze ‘day after kids-editie’ komen draaien, zoals DJ Michel de Hey die vorig jaar samen met zijn dochter Loulou op Kidsstock voor het eerst optrad in de formatie Team HEY! Als vanzelfsprekend staat dit succesvolle vader-dochter-DJ-duo weer in de line-up. Verder bevat deze line-up nog meer klinkende namen zoals: DJ Irwan en zoon Skyler, DJ Baggi met dochter Summer, MC Stretch en tweelingdochters Maene & Nealy en DJ Roog met dochter Lea. “Mijn dochter heerst thuis over de Spotify playlists en ze wil niks liever dan hetzelfde gaan doen als ik”, aldus DJ Roog. Daarnaast is dit een van de laatste keren dat VOF de Kunst optreedt met haar bekende kinderrepertoire. Dus wil je hen nog één keer live Dikkertje Dap horen zingen. Kom dan zeker naar Kidsstock!

Tweede Ga zelf aan de slag!

Naast dansen op de fijnste house classics kunnen de kinderen ook zelf aan de slag op het Knutselplein onder leiding van het duo Klieder en Klodder. Van het maken van een muziekinstrument tot en met het ontwerpen en vervaardigen van een hoed of eigen Kidsstock-tas, het kan hier allemaal! De allerkleinsten kunnen o.a. kleuren en luisteren naar een verhaal van Hakim Traïdia (o.a. bekend van Sesamstraat). Uiteraard is er ook weer veel ruimte voor gekkigheid en magie! Zoals de betoverende zeepbellenshow van Bubblica en de gigantische touwspringmachine van Turbo Touw Tornado. Of wat dacht je van een vrolijk, flirtende oldtimer die snoepjes uitdeelt of van een (robot)aapje dat kan motorrijden! In aanloop naar het festival zal via de website en social media het verdere programma bekend worden gemaakt.

Kidsstock vindt zondag 11 juni 2023 van 13:00 tot 20:00 uur in het Kralingse Bos aan de Kralingse Plas te Rotterdam. Kaarten zijn te verkrijgen via www.kidsstock.nl. Een ticket voor kinderen boven de 6 en volwassenen kost €25 per stuk, voor kinderen van 3 tot 6 jaar kost een ticket €12,50 en kinderen onder de 3 jaar mogen gratis mee met hun ouders.

Fotocredits: Yvette de Wit

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

FM 0523 _Mama_cover_rug_spread .indd

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.