Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Tips om een duurzame telefoon te kopen voor je kind

Ben je van plan om een telefoon te kopen voor je kind en hecht je veel waarde aan duurzaamheid? Dan is het goed om daar rekening mee te houden tijdens je zoektocht naar de ideale telefoon. Er zijn een aantal tips die jou erbij helpen om een duurzame smartphone te kopen voor je kind. Wij sommen er hieronder een aantal voor je op.

Kies voor een smartphone van hoge kwaliteit

Als je graag rekening houdt met het milieu als je een nieuw toestel voor je kind koopt, dan is het een aanrader om voor een high-end telefoon te kiezen. Waarom dat zo is? Omdat deze telefoons vaak gemaakt zijn van hoogwaardige materialen. Hoe beter de kwaliteit van de telefoon is, hoe langer ook de levensduur. Dat betekent dat het toestel van je kind niet binnen een korte tijd alweer vervangen hoeft te worden. Hoogwaardige materialen zijn beter bestand tegen dagelijks gebruik, schade en slijtage.

Als je op zoek bent naar een hoogwaardige smartphone, dan is een telefoon uit de iPhone 15 serie een aanrader. Deze serie bestaat uit de iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max. Met een gloednieuwe smartphone uit de iPhone 15 serie heb je hoe dan ook een toestel van geweldige kwaliteit in handen. Hier kan je kind jarenlang mee vooruit en dat heeft een positief effect op het milieu.

Let op hoe energiezuinig de telefoon is

Tijdens het zoeken naar een milieuvriendelijke smartphone voor je kind, is het ook goed om te kijken naar hoe energiezuinig het toestel is dat je op het oog hebt. Processors worden steeds energiezuiniger en batterijen gaan steeds langer mee. Wanneer je kiest voor een hoogwaardig model met een energiezuinige processor en lange batterijduur, dan wordt het energieverbruik minder. En je raadt het al, daarmee draag je je steentje bij aan een beter milieu.

Controleer of de telefoon te repareren is

Een andere goede tip om een duurzaam toestel te kopen voor je kind, is controleren of deze goed te repareren is. Het is belangrijk om te kiezen voor een model dat makkelijk te repareren is, omdat je dan de levensduur kunt verlengen. Is de smartphone moeilijk te repareren, dan kost het waarschijnlijk veel geld om het mankement op te lossen. Dan is het soms voordeliger om voor een nieuwe smartphone te gaan. Als je graag rekening houdt met het milieu bij deze aankoop, dan is het daarom beter om voor een telefoon te kiezen waarvan de onderdelen gerepareerd kunnen worden wanneer nodig.

Overweeg een refurbished model

Er zijn tegenwoordig ook al veel refurbished telefoons op de markt. Als je graag een duurzame keuze maakt voor je kind, dan is dit ook het overwegen waard. Zulke smartphones zijn al gebruikt door iemand anders, maar daarna weer gerepareerd. Je kiest dan voor een smartphone met langere levensduur en daarmee verklein je als ouder je ecologische voetafdruk.

Deze tips hierboven helpen je erbij om een duurzame smartphone aan te schaffen voor je kind. Door rekening te houden met het milieu, draag je bij aan een duurzamere toekomst.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.