Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

speelafspraakjes

Playdates: jullie ervaringen

De meeste ouders vinden het heerlijk, een ander kind over de vloer. Lekker samen spelen, kleuren of kleien. Met een beetje geluk hoor je ze de hele middag niet. Dit zijn jullie gekste ervaringen met playdates.

Speelafspraakjes: jullie ervaringen

Elsbeth (34), moeder van Ties (6)

Er kwam een vriendje van Ties spelen. Ik gaf de jongens een lekker bakje chips. Toen het op was, vroeg het vriendje om meer, maar ik zei dat 1 bakje genoeg was. Bovendien was de chips op. Dat vond hij stom en hij belde prompt (ja, hij had al een iPhone) zijn moeder om te vragen of ze hem kwam halen want hij vond het hier maar niks, en hij kreeg niet eens meer chips toen hij erom vroeg… Het was al een super vervelend kind, maar dit spande echt de kroon.

Sarsani (38), moeder van Rashmi (9)

We hadden een vriendinnetje meegenomen naar een theatervoorstelling. Ze zou na de voorstelling opgehaald worden bij het theater, maar na de voorstelling was er niemand te bekennen, dus ik had haar vader geappt en die zei: laat haar maar bij het theater staan, ik ben er zo. Na drie kwartier was er nog niemand, dus hebben we haar maar mee naar huis genomen. Haar vader reageerde niet meer op de app. Echt uren later werd ze pas opgepikt bij mij thuis zonder duidelijk excuus.

Iris (32), moeder van Sem (6) en Lyn (4)

Het drong pas laat tot me door dat ik gewoon een vaste, goedkope oppas was… toen ik me dit besefte heb ik gelijk ‘nee’ gezegd.

Vienna (38), moeder van Pien (8) en Pleun (5)

Ik ben een alleenstaande moeder en woon in een kleine 4-kamerflat van de woningbouwvereniging. Het is wel op de begane grond met een tuintje, maar die is niet groot, maar wel fijn voor de meiden. Toen Pien een vriendinnetje meenam, zei ze: ‘Wat hebben jullie een klein huis. Wat hebben jullie een kleine auto. Wat hebben jullie een kleine tuin.’ Maar haar mond viel wel open van verbazing toen ze alle soorten suiker voor op de pannenkoeken zag. We hadden witte basterdsuiker, bruine basterdsuiker, gewone poedersuiker, poedersuiker met een kleurtje… ‘dat is omdat wij héél rijk zijn,’ zei ik.

Mira (33), moeder van Shanti (4) en Chakra (2)

Er kwam een meisje uit de klas spelen, en ze liet zomaar alles lopen. De vloer was nat, het speelgoed om haar heen was nat, alles was nat, maar ze deed geen aanstalten om naar het toilet te gaan. Ik stond wel even op het puntje van mijn tong te bijten, maar goed, ik wou het netjes houden en haar niet bang maken, dus ik heb haar gerust gesteld en ze mocht wat kleren van Shanti aan. Ik was wel even verbaasd om de reactie van haar moeder: ‘oh ja, dat doet ze altijd.’ Nou, ze had me wel even mogen waarschuwen en schone kleding mogen meegeven.

Jette (29) moeder van Louise (7) en Pieter (4)

Ze bleek bang te zijn voor honden en wij hebben een herder…

Angelique (35) moeder van Mia (9), Anna (7) en Emma (5)

Hier geen idiote ervaringen, maar door de jaren heen ben ik wel allergisch geworden voor oppas/speelafspraakjes. Ik heb echt geen zin om voor nanny te spelen. Als de kids willen spelen dan kan dat letterlijk altijd, maar niet omdat mama wil Netflixen of papa liever alleen naar IKEA gaat.

Wil jij een ervaringsverhaal delen? Mail dan naar redactie@fabulousmama.nl

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.