Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Moeder leest verkorte sprookjes voor aan haar dochter in een tent

Op tijd in bed: 9x verkorte versies van sprookjes

Voorlezen en verhaaltjes vertellen horen voor veel kinderen bij het vaste bedtijd-ritueel. Het is goed voor de taalontwikkeling van de kleintjes, het is gezellig en het geeft ritme aan de dag. Bijna alleen maar voordelen dus. Behalve één ding: die verhaaltjes duren soms zo lang ????????. Om te zorgen dat jij als mama ook een keer op tijd in bed ligt, hebben we 9 sprookjes voor je ingekort tot maximaal drie minuten voorleestijd. Welterusten!

Sneeuwwitje

Er was eens een prinses genaamd Sneeuwwitje, die heel mooi was. Haar stiefmoeder was jaloers op haar schoonheid, daarom gaf ze een jager opdracht haar te doden. Gelukkig durfde de jager niet. Hij liet de prinses achter in het bos. In het bos vond Sneeuwwitje een huisje, waar zeven dwergen woonden. Daar mocht ze blijven.

Op een dag kwam de boze stiefmoeder erachter dat Sneeuwwitje nog leefde. Ze verkleedde zich als oude vrouw en bracht een mand vergiftigde appels naar het huisje van de zeven dwergen. Toen de dwergen thuiskwamen, waren ze heel verdrietig dat Sneeuwwitje dood was. Gelukkig kwam er net een prins voorbij, die haar weer wakker kuste. Sneeuwwitje en de prins werden verliefd, en leefden nog lang en gelukkig.

Doornroosje

Er was eens een prinses. Als baby was ze vervloekt door een boze heks, omdat deze jaloers op haar was. Op haar 18e verjaardag zou ze zich prikken aan een spinnenwiel en sterven. Een goede fee probeerde de vloek tegen te gaan, maar dat lukte maar half: nadat ze zich prikte, viel de prinses in een diepe slaap, samen met de rest van de kasteelbewoners.

Honderd jaar lang duurde de slaap. Intussen overwoekerden doornige rozenstruiken het kasteel. Een dappere prins was benieuwd wat er achter die doornen was en hakte zich er een weg doorheen. Toen hij de prinses zag was hij verliefd. Door zijn kus werd de vloek verbroken. De prinses, die voortaan Doornroosje heette, werd ook verliefd op hem. Ze trouwden en leefden nog lang en gelukkig.

Roodkapje

Roodkapje ging op bezoek bij haar oma in het bos. Haar moeder had haar gewaarschuwd voor de Grote Boze Wolf, maar het meisje luisterde niet. De Wolf kreeg door waar Roodkapje naartoe ging. Hij klopte aan bij oma en verslond haar in één hap. Daarna verkleedde hij zich als grootmoeder en lokte zo Roodkapje naar zich toe. Ook zij was met één hap weg.

Terwijl de wolf lekker lag uit te buiken, kwam er een jager voorbij. Hij kreeg in de gaten wat er gebeurd was. De jager sneed de buik van de wolf open en redde oma en Roodkapje. Daarna vulde hij de buik met stenen. Toen de wolf wakker werd, wilde hij wat gaan drinken. Maar door het gewicht van de stenen viel hij voorover in het water. Roodkapje en oma leefden nog lang en gelukkig.

De Kikkerprins

Er was eens een prinses. Zij had een gouden bal, waar ze graag mee speelde. Op een dag verliest ze de gouden bal in de vijver. Een kikker hoort haar huilen en gaat de bal voor haar zoeken. In ruil daarvoor wil hij haar vriendje worden.

De prinses vindt de kikker maar vies en wil hem niet te dichtbij. Van haar vader moet ze echter haar belofte nakomen. Ze gaat de kikker steeds aardiger vinden, en uiteindelijk kust ze hem welterusten. Door de kus verandert hij in een knappe prins. Ze worden verliefd en leven nog lang en gelukkig.

De nieuwe kleren van de keizer

Er was eens een keizer die ontzettend ijdel was. Twee oplichters wilden daar mooi gebruik van maken. Ze vertelden de keizer dat ze nieuwe kleren voor hem wilden maken, met een heel bijzondere stof. Die stof kon je namelijk niet zien als je dom, lelijk of slecht in je werk was. De keizer was enthousiast en gaf de bedriegers een smak geld om aan het werk te gaan.

Niemand durfde toe te geven dat ze de stof niet zagen. Je wil immers niet dom, lelijk of slecht in je werk zijn. Pas toen de keizer voor het eerst in zijn ‘nieuwe kleren’ naar buiten ging, durfde één klein jongetje te roepen: ‘De keizer loopt in zijn blootje!’ Toen begon iedereen te lachen. De keizer had zijn lesje wel geleerd.

Het lelijke eendje

Er was eens een klein eendje, dat er anders uitzag dan zijn broertjes en zusjes. Hij was groter en lomper en daarom werd hij altijd gepest. Op een dag was het pesten zo erg, dat het eendje wegliep van huis. Hij zwierf rond, en moest alleen de koude, gure winter overleven.

Toen het weer lente was, kwam het eendje een groep zwanen tegen. Hij was bang dat zij hem ook zouden pesten, dus probeerde hij zich te verstoppen in het riet. In het water ving hij een glimp op van zijn spiegelbeeld. Hij was niet meer lelijk, hij was een mooie zwaan geworden. Samen met de andere zwanen leefde hij nog lang en gelukkig.

Aladdin

Er was eens een arme straatjongen die een oude lamp vond. Hij wreef het stof eraf en tot zijn verbazing kwam er een geest uit. Aladdin mag van de geest drie wensen doen. Hij wenst dat hij een rijke prins wordt, zodat hij met de prinses kan trouwen.

Maar een boze tovenaar wil ook met de prinses trouwen en ontvoert haar. Met behulp van de geest weet Aladdin de boze tovenaar te verslaan. De prinses wordt ook verliefd op hem en ze trouwen. Als dank bevrijdt Aladdin de geest uit zijn lamp. En ze leefden nog lang en gelukkig.

De wolf en de drie biggetjes

Er waren eens drie biggetjes. Ieder van hen bouwde een huisje. De eerste twee waren lui. Ze raapten wat stro en wat hout bij elkaar en waren snel klaar. Nu konden ze lekker spelen. Het derde biggetje bouwde een stevig huis van steen. Dat koste veel werk, waardoor hij weinig tijd had om te spelen.

Op een dag kwam er een wolf, die de biggetjes wilde opeten. Ze verscholen zich in hun huisjes, maar de wolf blies de huisjes van de eerste twee biggen met gemak omver. Gelukkig konden ze schuilen in het stenen huis. Zo zie je maar weer: hard werken wordt altijd beloond.

Belle en het Beest

Er was eens een prins, die altijd gemeen en hooghartig was. Een fee veranderde hem voor straf in een beest. Pas als hij een prinses vond die van hem hield, zou hij weer in een mens veranderen. Daarom ontvoerde hij Belle, een meisje uit een naburig dorp, en probeerde haar te dwingen van hem te houden.

Maar Belle kon niet houden van het gemene beest. Op aanraden van zijn personeel probeerde het beest toen aardiger tegen het meisje te zijn. Hij voerde mooie gesprekken met haar en leerde haar dansen. Langzaam werd Belle verliefd op het Beest. Door haar liefde werd de vloek verbroken. De prins trouwde met Belle en ze leefden nog lang en gelukkig.

[td_smart_list_end]

Abonneer je nu op fabulous mama en profiteer van de aanbiedingen!

cover fab mam 1 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.