Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Slaap kindje slaap... en ontwaken in Wenen

Slaap kindje slaap… en ontwaken in Wenen

Een kusje en een verhaaltje voor het slapengaan en wakker worden in Oostenrijk. De nieuwe, rechtstreekse nachttrein naar Wenen is de perfecte manier om met je gezin te reizen, ontdekte Eva Munnik. Slaap kindje slaap… en ontwaken in Wenen.

“Wauw mam, het lijkt wel een paleis!” Niet alleen mijn tienjarige dochter, ook mijn man en ik zijn onder de indruk als we bij ons hotel in Wenen aankomen.
Het Palais Hansen Kempinski is misschien wel het chicste hotel waar we ooit logeerden, maar je voelt je er vooral erg welkom. Het personeel is warm en hartelijk en de conciërges regelen alles voor je wat je wilt.

Dochter Reza is in extase vanwege de snoeptrein – een houten speelgoedtrein vol zoetigheid – die in de kamer op haar wacht. “Kunnen we langer blijven?” smeekt ze. Die vraag zal nog vaak volgen, want niet alleen het hotel, heel Wenen blijkt een schot in de
roos. Net als het Kempinski, straalt de stad grandeur en tegelijkertijd vriendelijkheid
uit.

Toch kom je niet zo snel op het idee om de Oostenrijkse hoofdstad te bezoeken. Parijs, Londen, Barcelona of Rome, ja, daar gaan toeristen massaal citytrippen. Maar over Wenen hoor je zelden iemand en dat is vreemd, vindt vooral Reza: “Mam, ik wil hier wonen!”
Ik snap het wel. De stad is groen, elegant, overal staan koetsen met aaibare paarden ervoor en in elke horeca-etalage prijken de heerlijkste taartjes. Ga je met kinderen op pad, dan is Wien de ideale stadsbestemming…

Je leest het hele artikel in de nieuwste Fabulous Mama 7-2021. Deze bestel je hier.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.