Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Schoencadeautjes

De 12 leukste schoencadeautjes tot €5,-

Zaterdag is het zover, Sinterklaas en zijn Pieten komen aan in Nederland. Een spannende tijd voor de kinderen met veel snoepgoed en cadeaus. Je kind mag vast zijn schoen zetten. Hierin kan een peen voor het paard, een mooie tekening voor de Sint en het verlanglijstje natuurlijk niet ontbreken. Braaf zing je samen met je kind Sinterklaasliedjes voor het naar bed gaan.

Het liefst zetten je kinderen iedere dag hun schoen om verwend te worden door de Goedheiligman. Om toch nog een beetje op het budget te letten, vind je hier de leukste schoencadeautjes tot €5,-.

Houten puzzel

Houten speelgoed als schoencadeautje doet het altijd goed. Het is tijdloos en voor alle leeftijden geschikt. Een puzzel is niet alleen leuk, maar helpt ook nog eens bij de ontwikkeling van je kind. Door te puzzelen vergroot je kind zijn ruimtelijk inzicht en leert het probleemoplossend te denken. Voor de jonge kinderen zijn er speciale knoppenpuzzels. Is je kind al wat ouder, kies dan voor een puzzel met voldoende stukjes om hem mentaal uit te dagen.
Houten puzzel als schoencadeautje

Houten muziekinstrument

Ander houten speelgoed, bijvoorbeeld muziekinstrumenten, doen het ook altijd goed bij je kind. Sambaballen of een blokfluit als schoencadeautje klinkt voor je kind als muziek in de oren (voor je eigen oren misschien iets minder). Maak samen met je kindje muziek en vorm samen een orkest.
Houten muziekinstrument als schoencadeautje

Bal

Dit cadeautje past misschien niet helemaal in de kleine schoentjes van je kind, maar is wel ontzettend leuk. Een kleine, grote, zachte of harde bal, voor ieder kind van elke leeftijd is er wel een geschikt exemplaar.
Bal als schoencadeautje

Kleurboek

Een kleurboek is het ideale schoencadeautje voor de winterse dagen. Laat je kind heerlijk ontspannen, terwijl het buiten sneeuwt of regent. Kleurboeken zijn er voor alle leeftijden. Is je kind toe aan iets meer uitdaging? Kies dan voor een kleurboek waar puzzels in zijn verwerkt.
kleurboek als schoencadeautje

Kleurpotloden

Om te kunnen tekenen heb je kleurpotloden nodig. Ze zijn er in alle kleuren en maten. Kies voor een variant die makkelijk in de hand ligt bij je kind. Oefen samen met je jonge kind om binnen de lijntjes te kleuren of laat je kleine Picasso eens los op een stuk papier. Wie weet heb je een echte kunstenaar in huis.
kleurpotloden als schoencadeautje

Stoepkrijt

Wellicht gebruik je dit schoencadeautje in de wintermaanden nog niet, maar zodra het zonnetje begint te schijnen kan je kind zich helemaal uitleven. Ga op een mooie herfstdag naar buiten om kunstwerken te stoepkrijten of een ouderwets spelletje hinkelbaan te spelen. Met slecht weer kun je stoepkrijt natuurlijk ook gebruiken voor een tekening op een schoolbord.
stoepkrijt als schoencadeautje

Adventskalender

Voor je het weet is sinterklaas alweer voorbij en tel je af naar de kerstdagen. Een adventskalender helpt jou en je kind hiermee. Iedere dag kan je kindje een vakje open maken en een lekker chocolaatje oppeuzelen.
adventskalender als schoencadeautje

Boekenlegger

Zodra je kind kan lezen zijn boekenleggers leuke en vooral handige schoencadeautjes. Dat scheelt je weer onthouden op welke bladzijde je kind gebleven is in zijn boek. Ook voor kindjes die nog niet kunnen lezen, maar wel van voorlezen houden, is dit een aanrader. Kies voor een variant met je kinds favoriete dier of tekenfiguur.
boekenlegger als schoencadeautje

Bellenblaas

Hoewel het koud buiten is en je niet direct zou denken aan bellenblaas, vindt je kind dit wel heel leuk als schoencadeau voor onder de douche of in bad. Je kunt hem natuurlijk ook altijd bewaren tot wat warmere dagen.
Bellenblaas als schoencadeautje

Sokken

Sokken zijn eigenlijk een heel praktisch schoencadeautje. Ideaal voor warme voeten in de winter en er zijn tegenwoordig sokken te vinden met heel veel gekke prints. Zo maakt je kind de blits én is hij lekker warm.
sokken als schoencadeautje

Knuffels

Zowel grote als kleine kinderen zijn dol op knuffels. Volgens je kind zijn het er nooit genoeg. Ga voor een klein formaat om mee te knuffelen in bed of voor een variant die de hele schoen van je kind vult. Let bij knuffels wel op loszittende oogjes, deze zijn niet geschikt voor onder de 3 jaar.
knuffel als schoencadeautje

Snoepgoed

Als je aan sinterklaas denkt, denk je vast aan pepernoten, chocoladeletters, marsepein en veel andere zoetigheden. Niet alleen jij, maar ook je kind is er dol op. Vul het schoentje van je kind bijvoorbeeld met chocolademunten of een zakje pepernoten. Vind jij je kind nog wat te klein voor al dat snoepgoed? Vul het schoentje dan met een leuk versierd mandarijntje.
snoepgoed als schoencadeautje

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.