Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Pim & Pom

Pim & Pom gaan op toilet avontuur

The Good Roll lanceert limited edition toiletrollen voor kinderen met angst voor het kleinste kamertje.

Pim & Pom gaan op toilet avontuur

The Good Roll en Fiep Amsterdam lanceren maar liefst vier limited edition Pim & Pom toiletrollen. Deze toiletrollen maken voor veel kids een avontuurlijk feestje van naar het toilet gaan. De populaire katjes Pim & Pom zijn altijd op zoek naar avontuur en spanning, dit keer gaan ze de uitdaging aan met kinderen op het toilet. Nieuwe kattenvriendjes vinden, muizen vangen en natuurlijk … het toilet onveilig maken. Samen op ontdekkingstocht met Pim & Pom, dat is pas echt een toiletavontuur.

Angst voor naar het toilet gaan

Wist je dat veel kinderen last hebben van angst voor naar het toilet gaan? Ze zijn bijvoorbeeld bang om in de wc te vallen of hun drol kwijt te raken. Dit kan soms voor grote problemen zorgen, waarbij kinderen tot wel 6,5 uur hun boodschap binnenhouden. Om deze kinderen (en hun ouders) een handje te helpen, lanceert The Good Roll de allerleukste toiletrollen met de avonturen van de katjes Pim & Pom, met illustraties van Fiep Westendorp.

Wist je dat veel kinderen last hebben van angst voor naar het toilet gaan?

Zo kunnen kinderen hun angst bij een bezoek aan het toilet vergeten, want de illustraties leiden de aandacht af van de grote boodschap en zetten het toiletbezoek om in iets positiefs en leuks. Elk avontuur bedenk je samen met je kind, of je scant de QR-code en leest het spannende Pim & Pom-verhaal, geschreven door Mies Bouhuys, vanaf je mobiel of tablet. De wikkels zijn ook als kleurplaat te gebruiken, een leuke beloning na een toiletbezoek. Dubbel zoveel plezier!

Toilettips van kinderpsycholoog Suzanne Smedts

  1. Beloon het gedrag van je kind als het in de richting van het toilet gaat. Dus als je kind alleen maar even gaat kijken, of er wel op gaat zitten maar nog geen plasje doet.
  2. Geef het kind het gevoel dat hij of zij zelf de controle heeft en bepaalt wanneer het wil oefenen, maar zorg wel dat je als ouder het oefenen stimuleert.
  3. Laat je kind het toiletbezoek ook in een andere omgeving oefenen, zoals bij opa en oma.

Pim & Pom

Over the good rol

The Good Roll is ontstaan vanuit een gezamenlijke frustratie. Wereldwijd zijn er 2,3 miljard mensen die geen toegang hebben tot veilige en schone toiletten. Dat is een derde van de wereldbevolking. Daarnaast worden dagelijks 270.000 bomen gekapt voor de productie van toiletpapier. Die schrikbarende cijfers zijn de inspiratie voor The Good Roll, een initiatief om beide problemen aan te pakken. The Good Roll is een honderd procent boomvriendelijke toiletrol, gemaakt van gerecycled papier. Van de verkoop van The Good Roll wordt de helft van de nettowinst gebruikt voor de bouw van speciale toiletten in Afrikaanse landen. Met recht een uniek Nederlands win-winconcept.

Over de Fiep Westendorp Foundation

Fiep Westendorp (1916-2004) is een van de bekendste illustratoren van Nederland. Bij haar overlijden in 2004 heeft ze de rechten op haar werk nagelaten aan de door haar zelf ingestelde de Fiep Westendorp Foundation. De winst die wordt gemaakt met de verkoop van ‘Fiepproducten’ met afbeeldingen van o.a. Pluk van de Petteflet, Jip en Janneke en Pim & Pom, komt ten goede aan de Fiep Westendorp Foundation. De FWF ondersteunt en ontwikkelt projecten voor kinderen die het minder goed getroffen hebben en projecten voor de artistieke en culturele vorming van kinderen. De Foundation heeft daarnaast een aantal bijzondere eigen projecten, waaronder de Fiep Westendorp Stimuleringsprijzen voor jonge illustratoren, de Illustratie Ambassade en de Bijzondere Leerstoel Illustratie aan de Universiteit van Amsterdam.

De limited edition Pim & Pom-toiletrollen van The Good Roll, getekend door illustrator Fiep Westendorp, zijn vanaf nu verkrijgbaar bij geselecteerde Jumbo supermarkten.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met The Good Roll en de Fiep Westendorp Foundation.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.