Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

3 tips om je kinderen meer buiten te laten spelen

We weten allemaal dat buitenlucht en bewegen gezond is. Buitenspelen heeft enorm veel voordelen, zeker voor kinderen. Zo is de kans op overgewicht kleiner, ontwikkelen hun ogen zich beter en hebben ze minder kans op depressies. Maar met al het aanbod aan ‘binnen-entertainment’ dat op dit moment beschikbaar is, kan het best lastig om je kleine gamer naar buiten te krijgen. Met deze tips zorg je voor voldoende buitenlucht.

Leg een fijn grasveld aan

Ook in de winter lekker naar buiten? Dan is een kunstgrasveldje misschien het overwegen waard. Door te kiezen voor kunstgras voor sportvelden, weet je zeker dat je kids heerlijk kunnen voetballen, rennen en ravotten in de tuin. Nog een voordeel: je hoeft het geen water te geven, het is niet seizoensgebonden en het blijft het hele jaar groen.

Speel mee

Monkey see is monkey do, oftewel: als jij voorleeft dat buitenspelen leuk is, zullen je kinderen dit ook eerder gaan doen. Neem ze dus lekker mee naar buiten. Ga samen badmintonnen, overgooien of gewoon herfstbladeren zoeken. Als jij erbij bent, kan je kleine ook verder weg en spannendere dingen doen. Zo kan je de omgeving wat meer afwisselen en ook eens samen het bos in of het strand op gaan. Laat het kind in jezelf los en bouw een hut, stamp in de plassen of ga desnoods belletje lellen bij oma. Zo krijgt je kleine er steeds meer plezier in.

Laat ze vrij

Kinderen kunnen het fijnst spelen als ze vrijheid ervaren. Natuurlijk is het belangrijk om regels op te stellen voor de veiligheid, maar probeer ze verder los te laten. Het is goed voor kinderen als ze af en toe lekker vies mogen worden. Ook kleine ongelukjes, zoals een geschaafde knie, zijn goed voor de ontwikkeling. Hierdoor leert je kind gevaar en risico in te schatten.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.