Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Luizenmoeder verhalen

Real life luizenmoederverhalen – deel 1

De scènes uit de tv-hit De luizenmoeder roepen een hoop herkenning op. Je hoeft alleen maar ‘Hallo allemaal!’ te roepen en de anekdotes over types van wie je instant jeuk krijgt, vliegen je om de oren. Nu de scholen weer even begonnen zijn, hebben jullie genoeg inspiratie voor eigen verhalen. Dit zijn jullie real life luizenmoederverhalen, deel 1.

1. Geen uitnodiging, geen feestje

“Een meisje uit mijn klas was jarig en de moeder kwam haar beklag doen: haar kind wilde een feestje geven, maar was dit jaar nog nergens uitgenodigd. En daarom mocht ze zelf geen feestje geven, vertelde de moeder me ijskoud”
– Juf Marjolein

2. Vreemde printers

“Op een middag liep ik nietsvermoedend het kopieerhok van school binnen en trof daar een docent aan die innig met een collega aan het zoenen was. Beiden waren op dat moment getrouwd. Met iemand anders, welteverstaan. Ze vroegen me of ik kon doen alsof ik niets gezien had. Ik heb mijn mond gehouden. Tot nu toe: joehoe, meester Michiel!”
– Esmée

3. Elke dag hetzelfde liedje

“We hadden een paar jaar geleden een muziekdocente die aan het begin van het schooljaar wekenlang elke les en in elke groep bijna hetzelfde liedje als dat van juf Ank uit De luizenmoeder zong. Elk kind ging ze ‘af’, zodat iedereen met zijn naam aan de beurt kwam.

Er werd aanvankelijk hard over gelachen in de koffiekamer, maar op den duur werd het echt irritant. Bovendien kostte het elke keer wel 10 minuten van de lestijd. Uiteindelijk hebben we haar erop aangesproken. Ze is er toen mee gestopt, maar was zo beledigd dat ze direct een andere baan zocht.”
– Juf Cynthia

4. De poetsmoes

“Einde schooljaar betekent poetsen. Ik had indertijd een kleutergroep en diverse ouders kwamen helpen. Eén collega had maar weinig hulpouders. Een moeder ‘van mij’ informeerde toen of dat de juf was bij wie haar kind volgend jaar in de groep zou komen, want dan wilde ze liever daar poetsen. Kwam haar kind tenminste in een schone klas.”
– Juf Roos

5. Waarom is mijn kind niet uitgenodigd?

“Toen ik een bepaald jongetje niet had uitgenodigd voor het verjaardagsfeestje van mijn toen 6-jarige zoon, werd ik in een winkel onverwacht besprongen door zijn moeder. Ze wilde even weten waarom ik Bikkel niet had gevraagd.

Toen heb ik maar eerlijk verteld dat haar larf bij de laatste speeldate had gedreigd Piep – de knuffelmuis van mijn zoon – te onthoofden, en daarna ons acht weken oude kitten smoorde met een kussen. Ze heeft nooit meer wat tegen me gezegd.”
– Vivian

6. Hoogbegaafde laagvlieger

“Tijdens een oudergesprek zei de juf van mijn zoon: ‘Misschien moet je maar accepteren dat je kind geen hoogvlieger is.’ Een halfjaar later werd hij getest: een IQ van 145. Het kind verveelde zicht gewoon te pletter.”
– Rosa

7. Imagoprobleempje

“Mijn dochter kreeg laatst van haar juf te horen dat ze niet uit het raam mocht kijken. Dat zou slecht zijn voor het imago van de school: toevallige voorbijgangers zouden kunnen denken dat het lesmateriaal niet boeiend genoeg was.”
– Meghan

8. Ik heb pauze

“Ik belde de juf om aan te kaarten dat mijn dochter gepest werd op het schoolplein. De reactie? ‘Wat vervelend. Maar ja, dat zie ik niet, want dat heb ik zelf pauze.’”
– Esther

Heb jij een goede luizenmoeder-anekdote? Mail je verhaal en wie weet zie jij jouw stukje terug op fabmama.nl!

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.