Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Luizenmoeder types

Deze 8 typen ‘luizenmoeders’ kwamen jullie tegen op het schoolplein

De scènes uit de tv-hit De luizenmoeder roepen een hoop herkenning op. Je hoeft alleen maar ‘Hallo allemaal!’ te roepen en de anekdotes over types van wie je instant jeuk krijgt, vliegen je om de oren. Jullie stuurden onderstaande verhalen in, met typetjes die je op ieder schoolplein tegenkomt. Van ‘de klassieke luizenmoeder’ tot ‘de dictator’. Herken jij ze allemaal?

1. De ongeduldige Jet

“Eén moeder stond altijd naast de directeur. Als je je kind te laat naar school bracht, tikte ze op haar horloge. Ik was een beetje bang voor haar.”
– Marjan

2. De hoofdluis

“Er loopt een enorme dragonder rond te stampen die ouders ronselt als luizenouder. Stiekem noem ik haar de hoofdluis.”
– Laura

3. De blijvende bemoeial

“Ik ken een vrouw die haar hulptaken op school zo serieus nam, dat ze die ruim vier jaar nadat haar jongste kind naar de middelbare school was gegaan bleef uitvoeren. Ze bemoeide zich overal mee.”
– Inge

4. De klassieke luizenmoeder

“Wij hebben op school een luizenmoeder die haar taak erg serieus neemt. Voor elke klas maakt zij een Excel-schema met daarin vermeld welke kinderen luizen of neten hadden en daarbij meteen advies voor een bepaald bestrijdingsmiddel. De gebruiksaanwijzing zit erbij als pdf-bestand.

Ook kregen nieuwe luizenmoeders een heuse instructiefilm van ruim een halfuur over het luizenpluizen te zien. Tja, er is altijd wel één moeder die alles net iets te serieus neemt.”
– Gloria

5. De omkoper

“Tijdens een overleg tussen ouders en leerkracht, waar ik als externe begeleider bijzat, vroeg een vader aan de leerkracht van zijn zoon hoeveel het hem zou kosten als het schooladvies van zijn zoon omhoog zou worden bijgesteld. De vader had zijn voorstel en de envelop met inhoud al bij zich: duizend euro.”
– Saskia

6. De dictator

“We hebben een aantal jaar geleden met een moeder te maken gehad die zichzelf erg belangrijk vond als voorzitter van de ouderraad. We gingen op schoolreis, en iedereen droeg een T-shirt van school, met logo.

Dat T-shirt van mij was veel te groot. Ik had het wat ‘charmanter’ gemaakt door het shirt op te knopen. Toen ik met ‘mijn’ kinderen achter me aan door de haag van zwaaiende ouders liep, riep die moeder keihard over het schoolplein: ‘Juffrouw Roooos! Die knoop moet uit het shirt! Daar gaat het van lubberen!’

Toen we op de plaats van bestemming aankwamen, kwam er een andere hulpouder bescheiden naar me toe. Ze durfde het bijna niet te zeggen, maar ze had opdracht gekregen om mij namens de voorzitter normaals op mijn kleding aan te spreken.”
– Juf Roos

7. De deurwaarder

“Een klassenouder en ‘lief-en-leedmoeder’ bij ons op school schept er een duivels genoegen in om op een propvol schoolplein met gedragen stem weigerachtige ouders te wijzen op het feit dat zij hun bijdrage nog niet hebben gestort. Ook al weet ze de reden van die weigering helemaal niet. Niet iedereen is tenslotte even draagkrachtig.”
– Marieke

8. De grote boze wolf

“Tijdens een tienminutengesprek kwam een keer de ‘grote, sterke broer’ van de moeder van de leerling mee, omdat ze vermoedden dat de leerling het advies zou krijgen dat ze moest doubleren. De moeder weigerde daarmee akkoord te gaan. Haar kind moest overgaan, en dat wilde ze de meester met hulp van haar ‘versterking’ duidelijk maken.”
– Juf Sue

Heb jij een goede luizenmoeder-anekdote? Mail je verhaal en wie weet zie jij jouw stukje terug op fabmama.nl!

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.