Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Moeder leest haar dochter een BN'er kinderboek voor

15x deze BN’ers schreven een kinderboek

Je kan jezelf tegenwoordig met goed fatsoen geen BN’er noemen als je nog geen kinderboek op je naam hebt staan. Het bekendste voorbeeld is natuurlijk Guusje Nederhorst, die de immens populaire Woezel en Pip bedacht. Maar ook andere celebs waagden zich aan het schrijversvak. Dit zijn de meest geslaagde kinderboeken uit de handen van Bekende Nederlanders.

Jochem Myjer – De Gorgels

Naar verluidt stuurde Jochem Myjer het manuscript van De Gorgels anoniem in naar uitgeverij Leopold. Niemand kan dus zeggen dat dit boek alleen vanwege zijn celebrity-auteur is uitgegeven. Het verhaal over de kleine wezentjes die mensenkinderen ‘s nachts beschermen is in korte tijd één van de meest geliefde kinderboeken van Nederland geworden.

Daphne Deckers – Het vliegende schaap

Voormalig topmodel Daphne Deckers werd door critici bejubeld vanwege dit leuke kinderboek. Leuk: dit boek is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De bemanning van de allereerste ballonvaart ooit bestond inderdaad uit een schaap, een eend en een haan.

Youp van ‘t Hek – De snelste zebra van de wereld

Cabaretier Youp van ‘t Hek schreef een hele reeks kinderboeken. Deze gaat over de snelste zebra ter wereld. Niemand wil tegen hem racen, omdat hij altijd wint. Dus racet hij maar tegen Niemand, want die onzichtbare tegenstander moet hij toch makkelijk in de pan kunnen hakken? Helaas gaat dat niet helemaal zoals voorzien…

Prinses Laurentien – Mr. Finney

Prinses Laurentien zet zich al jaren in voor het milieu, en dat zie je terug in dit kinderboek. Als mr. Finney bezoek krijgt van het knalroze wezentje Pinky Pepper realiseert hij zich dat de wereld groter is dan zijn eigen tuintje. Hij bouwt een autootje en gaat op reis. Tijdens zijn ontdekkingstocht komt mr. Finney erachter dat de wereld maar een ingewikkelde plek is.

André Kuipers – André het astronautje

Kleine André en zijn vriendje Muis zijn dol op de maan. Om erachter te komen waar de maan eigenlijk van gemaakt is, bouwen ze een ruimteschip en gaan ze op reis. Onderweg komen ze nog een groep marsmannetjes tegen. Real life astronaut André Kuipers schreef het verhaal tijdens zijn verblijf in het International Space Station.

Angela Groothuizen – Paula en Khalilo

Angela Groothuizen kan niet alleen zingen en presenteren, ze kan ook heel leuk schrijven! In dit boekje volgen we de 6-jarige vriendjes Paula en Khalilo. De kinderen schooieren lekker door de stad en krijgen overal wel iets toegestopt, zoals een snoepje of een plakje worst.

Kim-lian van der Meij – Dierendorpje

Wanneer je als BN’er toch een boek gaat schrijven, kan je net zo goed ook je andere talenten inzetten. Vandaar dat er verschillende kinderboeken op dit lijstje staan waar ook muziek bij hoort. In Dierendorpje ontmoeten we allerlei dieren die herkenbare problemen hebben. Musicalster Kim-lian maakte daarbij een CD met vrolijke liedjes, om samen met je kids urenlang van te genieten.

Kristel Verbeke – Alles kids

Oké, technisch gezien een bekende Belgische, maar als K3-veteraan is Kristel in Nederland ook wel bekend genoeg om op dit lijstje te mogen. In Alles kids lezen we de verhalen van alle kinderen die aan de Hollebolleweg wonen. Zo is er Simon, die zijn eigen familiegeheim wil bedenken. En Noah, die een appel in stukjes kan toveren. Samen bedenken ze oplossingen voor allerlei problemen.

Filemon Wesselink – De spin die veel scheetjes laat

Als BNN-presentator is Filemon Wesselink niet vies van een beetje poep-en-pieshumor. Gelukkig heeft dit boek niet alleen ook een mooie boodschap over vriendschap en jezelf zijn. Extra leuk: het Gelders orkest maakte een muziekstuk dat speciaal bij dit boek hoort. Zo sla je twee vliegen in één klap met de culturele opvoeding.

Jim Bakkum – Dadoe

Nadat hij vader werd, merkte musicalster Jim Bakkum dat hij erg genoot van de voorleesmomentjes voor het slapen. Hij besloot om zelf aan de slag te gaan en zo werd Dadoe geboren. Er is inmiddels een hele reeks boekjes rondom dit schattige jongetje. En Jim zou Jim niet zijn als er niet ook genoeg muzikaals te beleven was. Er horen namelijk ook liedjes bij het verhaal.

Maryam Hassouni – Hoekjes van geluk

Soof-actrice Maryam Hassouni verwerkte een moeilijke periode uit haar eigen leven in dit schattige kinderboek over geluk. Het zevenjarige jongetje Sam is een pechvogel. Als zijn moeder hem vertelt dat geluk in een klein hoekje zit, besluit Sam op onderzoek uit te gaan. Zo komt hij in een magische wereld terecht, waar hij alles leert over geluk.

Herman van Veen – Alfred Jodocus Kwak

Het is een klassieker en met recht. Waarschijnlijk ken je het kleine gele eendje vooral van de tv-serie, maar wist je dat er ook boekjes zijn over Alfred J. Kwak? Vaak hebben de boekjes een speciale boodschap. Zo kwam in 2004 Afspraak is afspraak uit, waarin aandacht werd gevraagd voor de rechten van kinderen. Het boekje werd samen met Unicef uitgegeven.

Martine Bijl – Er was eens een prins

Als er iets is dat Martine Bijl goed kan, dan is het wel een verhaal op geheel eigen wijze opnieuw vertellen. In dit boek geeft ze haar eigen draai aan bekende en minder bekende sprookjes. Doordat de verhalen rijmen, zijn ze extra leuk om voor te lezen. Je kids zullen de verhaaltjes snel uit hun hoofd kennen, en dat maakt het alleen maar leuker!

Jan en Monique Smit – 2 kleine kleutertjes

Het genre van peuterboekjes wordt door BN’ers relatief weinig gekozen. 2 kleine kleutertjes is echte Volendamse samenwerking: Jan schreef de verhaaltjes en de liedjes, zus Monique zong ze vervolgens in. De filmpjes die bij de liedjes werden gemaakt worden uitgezonden door Telekids, dus de boekjes zijn een feest van herkenning.

Babette van Veen – Prinses Leentje

GTST-actrice Babette van Veen schreef al eens een boek voor volwassenen. Dit is haar eerste kinderboek. Prinses Leentje is haar ruziënde ouders helemaal zat, en het leven in het grote paleis ook. Daarom besluit ze van huis weg te lopen, op zoek naar de bovenste rand van de regenboog. Wie die vindt, mag namelijk een wens doen.

[td_smart_list_end]

Wil je voortaan altijd als eerste de fabulous mama ontvangen? Bekijk dan nu onze voordelige abonnementen.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.