Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

Ken jij LEGO Friends? Hierom is het zo populair!

LEGO bestaat al sinds de jaren ‘30 en is vandaag de dag onverminderd geliefd onder kinderen én volwassenen. Voor kinderen vanaf 4 jaar oud is er het razendpopulaire LEGO Friends met levendige personages en avontuurlijke locaties. Maar wat maakt deze serie eigenlijk zo geliefd onder kinderen? In dit artikel vertellen we je er alles over.

 Ontstaan van LEGO Friends

Ondanks dat LEGO-steentjes in principe genderneutraal zijn, was het speelgoed vroeger vooral populair onder jongens. Tot ruim tien jaar geleden speelde de speelgoedfabrikant hier dan ook slim op in door vooral stoere sets uit te brengen van bijvoorbeeld auto’s, schepen en bouwvoertuigen. Onder andere door deze focus op jongensspeelgoed, was LEGO tijdens de eeuwwisseling LEGO bijna failliet.

Om ook meisjes uit te nodigen om met LEGO te spelen, werd in 2012 de serie LEGO Friends geïntroduceerd. Dit bleek later een van de grootste successen in de LEGO geschiedenis. Vandaag de dag is LEGO een miljardenbedrijf en vind je in veel winkels de verschillende series terug, zoals ook LEGO Friends. Je kunt dus zeggen dat het bedrijf zich goed heeft herpakt!

 

lego friendsWat is LEGO Friends?

LEGO Friends lijkt op het eerste gezicht op ‘normale’ LEGO, maar als je goed kijkt zijn er duidelijke verschillen. Zo wijken de poppetjes iets af van de traditionele minifigs. Ze zijn even groot, maar qua lichaam en details iets realistischer. Ook heeft LEGO Friends steentjes geïntroduceerd met nieuwe levendige kleuren, zoals paars, lavendel en turquoise.

In de LEGO Friends-serie staan verschillende figuurtjes centraal die allemaal een eigen karakter hebben en vrienden van elkaar zijn. De sets hebben uiteenlopende thema’s: van avontuurlijke natuurexpedities en creatieve hobby’s tot het bruisende stadsleven. Ondanks dat de LEGO-serie speciaal ontworpen is om aantrekkelijk te zijn voor meisjes, kan het natuurlijk ook jongensspeelgoed zijn. LEGO Friends is o.a. te koop bij Kruidvat en in veel speelgoedwinkels.

 

Voordelen van het speelgoed

Bij LEGO Friends staat vooral het vertellen van een verhaal centraal. De LEGO-sets draaien namelijk vaak om een kenmerkende scène of situatie die kinderen aanmoedigt om eigen verhalen te verzinnen. Spelen met LEGO Friends heeft verschillende voordelen voor je kleintje:

  • Ontwikkelen van bouwvaardigheden: LEGO Friends sets komen altijd met een uitgebreide bouwinstructie. Het op de juiste manier in elkaar zetten van gebouwen en constructies vereist een goede hand-oog-coördinatie en fijne motoriek. Bovendien is ruimtelijk inzicht nodig én een flink portie geduld en doorzettingsvermogen. Het bouwen van een LEGO Friends set is daarom een waardevolle les voor kinderen, ook (of misschien wel juist) als zij tijdens het bouwen obstakels tegenkomen.
  • Sociale ontwikkeling: Het bouwen en spelen van LEGO Friends kan ook samen met vrienden of familieleden. Hierdoor leren kinderen samenwerken en communiceren: een mooie manier om sociale vaardigheden te ontwikkelen.
  • Zelfexpressie: LEGO Friends sets hebben verschillende personages, elk met hun eigen persoonlijkheden en interesses. Kinderen kunnen zich identificeren met deze personages, maar kunnen er natuurlijk ook voor kiezen om eigen verhalen te bedenken. Dit kan zelfexpressie en zelfbewustzijn versterken.

Een leuk cadeautje voor de kids

Er zijn verschillende redenen waarom LEGO Friends zo’n groot succes is onder jonge kinderen. Een klein doosje is al te koop voor minder dan 10 euro: een leuk én betaalbaar cadeautje dus!

In de nieuwste Fabulous Mama 6-2023 vind je nog meer updates die je niet mag missen! Deze bestel je hier! 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.