Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

nijntje museum

Het nijntje museum is vernieuwd en opent binnenkort!

Op nijntjes verjaardag, woensdag 21 juni 2023, opent het vernieuwde nijntje museum in Utrecht. Na een grote verbouwing is het museum bijna verdubbeld in oppervlakte en heeft het een nijntje museumcafé, een 360 graden filmbeleving en nieuwe themaruimtes. Vanaf donderdag 22 juni is het museum geopend voor publiek, dus boek snel een tijdslot en ga het ontdekken met je kind(eren)!

Het oorspronkelijke nijntje museum, geopend in 2016, bleek enorm populair en al snel te klein voor de ruim 175.000 bezoekers per jaar. Daarom werd besloten het monumentale pand aan de Agnietenstraat in Utrecht uit te breiden met een moderne uitbouw. Op woensdag 21 juni 2023 vindt er een feestelijke opening plaats. Vanaf donderdag 22 juni is het museum open voor publiek en zijn alle kinderen welkom om het nieuwe museum te komen ontdekken.

Nieuwe themaruimtes, museumcafé en filmbeleving

Naast de vernieuwde zalen zijn er twee nieuwe themaruimtes gecreëerd: ‘de boerderij’ en ‘de winkel van betje big’. Voor voorscholen en primair onderwijs zijn hierbij lesprogramma’s ontwikkeld. Ook nieuw is de projectieruimte met een filmbeleving in 360 graden, waarin bezoekers op avontuur gaan met boris beer. Daarnaast beschikt het vernieuwde museum over een eigen museumcafé, waar bezoekers geheel in nijntje-stijl kunnen genieten van een hapje en drankje.

Voor álle kinderen

Alle peuters en kleuters moeten zich welkom kunnen voelen in het nijntje museum. Het is speciaal voor hen ingericht, dicht bij hun belevingswereld en op hun formaat. Kinderen kunnen er spelenderwijs leren door middel van kunst, taal en beweging.

Het museum is geheel rolstoelvriendelijk en er is rekening gehouden met kinderen met een mobiele, visuele of auditieve beperking. Naast visuele spellen, zijn er spellen in reliëf en in verschillende tactiele materialen. Er zijn voelspellen, geurkastjes en beweegspellen. Kinderen die gevoelig zijn voor prikkels kunnen zich even terugtrekken in een van de rustgevende prikkelarme cabines. Daarnaast worden er voorleesmomenten in verschillende talen georganiseerd en rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal.

Marco Grob, zakelijk directeur Centraal Museum en nijntje museum: “Er is de afgelopen periode door velen hard gewerkt om deze prachtige uitbreiding te realiseren. We verheugen ons er enorm op om bezoekers het vernieuwde nijntje museum te laten ontdekken. Het nijntje museum is een icoon in de stad Utrecht en we zijn blij weer terug te keren naar de Agnietenstraat, dicht bij het atelier van Dick Bruna in het Centraal Museum.”

Yolanda van den Berg, conservator Dick Bruna en nijntje museum: “Het nijntje museum is speciaal ontwikkeld voor peuters en kleuters. Kinderen en volwassenen gaan er samen op leerzame ontdekkingstocht in de leefwereld van nijntje en haar vriendjes.”

nijntje museum
Agnietenstraat 2, Utrecht
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 10.00-17.00 uur

Ga voor ticketinfo en het boeken van een tijdslot naar: nijntjemuseum.nl

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.