Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

HEMA

‘HEMA herontwerpwedstrijd kids’

‘HEMA herontwerpwedstrijd kids’ gezamenlijk bouwen aan de volgende generatie changemakers. Kinderen ontwikkelen met deze wedstrijd kennis over duurzaamheid én doen 21e-eeuwse vaardigheden op zoals creatief denken, communiceren en samenwerken.”

HEMA herontwerpwedstrijd kids

De kids-editie van de herontwerpwedstrijd organiseert HEMA in samenwerking met Designathon Works. Kinderen kijken vanuit hun creatieve en open blik op geheel eigen wijze naar de voorwerpen in hun omgeving. Volwassenen zijn meer geneigd om duurzamer te leven als er vanuit hun kinderen een impuls of vraag komt. Daarom roept HEMA alle kinderen tussen 6-12 jaar op ideeën aan te dragen over hoe hun eigen spullen langer mee kunnen gaan. Zoals speelgoed, kleding of spullen in huis. Een voorbeeld is om van een oude knuffel een toffe etui te maken.

Zaterdag 17 september vond de eerste kids editie van de HEMA ontwerpwedstrijd plaats. Tijdens de wedstrijd op het HEMA-kantoor in Amsterdam mochten 30 kinderen deelnemen aan Designathon workshops. Daarna presenteerden zij hun herontwerpproduct aan de jury: Meester Jesper (bekend van Spotify en TiktTok) Pia Parkhi (Designathon finalist in 2018), Milou Pikaart (Hoofd Design HEMA) en Eva Ronhaar (Directeur Duurzaamheid HEMA).

Dutch Design Week

De winnaars worden tentoongesteld in onze winkel in Eindhoven tijdens de Dutch Design Week (nog de hele week te zien). Ook hebben de winnaars een duurzaam HEMA-schoolpakket en een instax camera gekregen.

De winnaars

De Eco-nagellak van Evie en Juune (11 jaar) Castricum, Noord Holland.
Nagellak met een extra lange kwast, zodat je niet nog een laagje nagellak overhoudt als je klaar bent. In de HEMA-winkel kan je je nagellakpotje komen navullen, en de nagellak is gekleurd met natuurlijke materialen zoals bessensap, biet of kurkuma.

Het Her & Der spel van Jasmijn en Jet (10 jaar) Zeijen, Drenthe.
Je eigen bordspel maken van gevonden en hergebruikte materialen. In HEMA-winkels staat een bak waar klein afval zoals hout, papier, knoopjes, flessendoppen en kleine poppetjes in verzameld worden. Kinderen kunnen hier zelf onderdelen pakken om hun bordspel aan te vullen zoals pionnen en dobbelstenen.

HEMA

Info jury

Pia Parkhi, 14 jaar, is winnaar van de Nederlandse editie van de Global Children’s Designathon 2017 en 2018. Ze won met haar team’s prototype voor het helpen van bedreigde vissen die leven in rivieren. Ze is tevens lid van de Jeugdraad van Stichting Designathon Works. Pia is een VWO leerling uit Voorburg en zet zich op verschillende manieren in voor een betere wereld waar alle kinderen gelijke kansen krijgen.

Jesper Hesseling, ook bekend als Meester Jesper, is 37 jaar, Meester van groep 7 en 8 en vader van twee dochters Mijs (10) en Nim (5). Naast vader van een gezin en Meester voorde klas, is Jesper zeer actief op TikTok en Instagram. Hier laat hij zien hoe je makkelijker kunt leren en onthouden op school, maar laat hij ook meer zien van zijn persoonlijke leven. Video’s die Jesper bijvoorbeeld maakt zijn: ezelsbruggetjes, sketches over school, leuke dansjes met zijn klas en persoonlijke video’s. Jesper heeft ook zijn eigen Spotify playlist, genaamd Monthly Hits, met maar liefst 170.000 volgers. Hierdoor heeft hij zijn eigen label kunnen opstarten, Montlhy Hits Records en heeft hij al met verschillende artiesten samengewerkt zoals: Rolf Sanchez, Ronnie Flex & Kriss Kross Amsterdam. Jesper heeft verder al in verschillende media opgetreden: hij mocht onder andere afgelopen jaar een Zapp Award uitreiken.

Designathon Works

Designathon Works past een methode toe waarbij de creativiteit van kinderen in kan worden gezet om grote uitdagingen aan te gaan. Zo leren kinderen tijdens de workshops het fysiek bouwen van echte prototypen in een relatief korte tijd.

Co-founder en managing director van Designathon Works, Anne Sallaert vertelt: “Vaak wordt er onderschat hoe betrokken kinderen zijn bij grote complexe problemen en hoe belangrijk het voor hen is om te ervaren dat ze op deze leeftijd al een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld. Door deelname aan de ‘HEMA herontwerpwedstrijd kids’ bouwen we gezamenlijk aan de volgende generatie changemakers. Kinderen ontwikkelen met deze wedstrijd kennis over duurzaamheid én doen 21e-eeuwse vaardigheden op zoals creatief denken, communiceren en samenwerken.”

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met HEMA.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.