Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
GoKids blog Zuid-Holland

Op pad met kinderen in Zeeland

Dit artikel is een gastblog van Go-Kids, de leukste uitjes-site voor ouders. Voor fabulous mama vertellen zij iedere maand iets over de leukste plekken in een provincie in Nederland. Ze delen hun ervaringen en geven je tips over de verborgen parels in de provincie, waar je heerlijk met je gezin naar toe kunt gaan.

Welkom in deze prachtige provincie. De provincie waarin ik zo bevoorrecht ben om alle kindvriendelijke uitjes en evenementen te mogen verzamelen, wat mijn eigen kinderen natuurlijk ook niet bijster vervelend vinden????.

Go-Kids blogt hier iedere maand over een andere provincie. In de voorgaande blogs heb je misschien gezien dat er meerdere Go-Kids regio’s in een provincie zitten. In Zeeland is dat niet zo. In de Go-Kids regio Zeeland vind je tips voor de hele provincie.

Bijzonderheden aan Zeeland

Zelf vind ik Zeeland vooral bijzonder door het gevoel dat je hier krijgt. Dat is niet uit te leggen, dat moet je ervaren. De rust, de ruimte, het contrast tussen de stilte in het laagseizoen en de gezellige drukte in het hoogseizoen. De schone lucht, de geur van de zee en het ontbreken van lange files, een paar uitzonderingen daargelaten.

Zeeland heeft de meeste zonuren van Nederland en de winters zijn zacht. Er is vrijwel altijd een zuchtje wind (meestal wel wat meer dan een zuchtje). En wat ik misschien nog wel het allerfijnste vind, zijn de vele plekken waar je niks hoort. Niks, noppes, nada. Oké, behalve dan misschien wat vogels of de beweging van de zee.

Als laatste, niet geheel onbelangrijke feit in dit betoog: waar je ook bent in Zeeland, je bent binnen no-time aan het water.

Waar ga je heen met de kids in Zeeland?

Mij is gevraagd te vertellen waar je met je gezin moet zijn als je naar Zeeland komt. Daarom heb ik hieronder de fijnste plekken van Zeeland wat verder toegelicht.

Het strand op

Een inkoppertje natuurlijk. De kustlijn van Zeeland telt een dikke 600 kilometer. Alle stranden op een rijtje zetten is dus niet te doen. Een top 10 van stranden vind ik niet handig, want wat wíl je op het strand? Rust? Drukte? Zwemmen? Een speeltuin? Een strandtent? Je hond meenemen?

Natuurlijk hebben we tóch strandtips op onze website. Bijvoorbeeld een overzicht van de schone en veilige Blauwe Vlaggen stranden, de betekenis van de waarschuwingsvlaggen en handige hacks voor een dagje strand met kinderen. Wil je naar het strand in Zeeland en kun je daar wel wat handige tips bij gebruiken? Begin jullie uitje dan hier.

De natuur in

Hoewel het strand waarschijnlijk het eerste is wat in je op komt als je naar Zeeland gaat, heeft Zeeland nog zo veel meer te bieden. Het is een van de dunst bevolkte provincies van Nederland. En op al die plekken waar geen huizen staan, vind je met name de prachtige natuur.

Bossen, duinen, schorren, slikken, de zee… Welk eiland je ook bezoekt, overal is wel een bijzondere plek te bewonderen. Om je te helpen de mooiste plekken te vinden hebben we een verzameling van natuurgebieden van Staatbosbeheer en kindvriendelijke wandelroutes voor je. Die vind je hier. Want als je in Zeeland bent, moet je eigenlijk wel de natuur in. ????

Pittoreske stadjes

Zelf vinden we het altijd heerlijk om één van de prachtige dorpen of steden in Zeeland te bezoeken. Zierikzee, Veere, Zoutelande, Sluis, Renesse, Domburg en niet te vergeten Middelburg. En zo zijn er nog meer. Charmant, gemoedelijk en karakteristiek, daar houden wij van.

UITJES!

Natuurlijk kunnen ze niet missen in onze favorieten. Of je nu het water op wilt met de kinderen, ze even wilt laten uitrazen in een indoorspeeltuin of cultuur wilt snuiven, het kan allemaal. In onze erop uit-tips vind je onder andere binnenspeeltuinen, kinderboerderijen, zwembaden, de tropical zoo, vakantieparken waar je gewoon een dag kunt besteden, springkussens op het water, kanoverhuur, en zelfs tuk tuks van waaruit je Zeeland op een unieke manier kunt ontdekken. We love it. Bekijk alle uitstapjes hier.

Evenementen

Behalve de vele fijne plekjes om te bezoeken met de kinderen, wordt er ook van alles georganiseerd in Zeeland. En dat is dus niet alleen Concert at Sea ????. Van folkloristische dagen tot vliegerfestivals, van foodtruckfestivals tot vrijlatingen van zeehonden, van een kinderstad tot open dagen bij de boer. In onze agenda vind je allerlei evenementen die jij met je kids kunt bezoeken in Zeeland.

Heb ik je kunnen overtuigen? Zeeland is heerlijk, in ieder seizoen. Ben je in Zeeland of kom je naar Zeeland? Sla de website op in je favorieten en/of zorg dat je ons op Facebook of Instagram volgt, zodat je altijd op de hoogte bent van de tofste uitjes.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.