Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

GoKids blog Zuid-Holland

Met de kids op pad in Noord-Holland

Dit artikel is een gastblog van Go-Kids, de leukste uitjes-site voor ouders. Voor fabulous mama vertellen zij iedere maand iets over de leukste plekken in een provincie in Nederland. Ze delen hun ervaringen en geven je tips over de verborgen parels in de provincie, waar je heerlijk met je gezin naar toe kunt gaan.

De leukste uitjes-site van Nederland… dát is Go-Kids, bomvol toffe uitstapjes voor jouw gezin in maar liefst 25 regio’s. Zes van die regio’s liggen in het mooie Noord-Holland – de provincie met de uitersten van de grote stad en de uitgestrekte bollenvelden, met Noordzeestranden, havenstadjes en het Waddeneiland Texel.

Met veel molens en water ook. De provincie die de hoofdstad van ons land huisvest maar waar de provincie een andere hoofdstad heeft. Geef ons een zonnetje en een windje en we rijden, fietsen of schaatsen fijn over het platteland van het ene mooie plaatsje naar de volgende fijne stad. Nooit ver maar toch ruimte genoeg! We nemen je graag mee op een kindvriendelijke rit door Noord-Holland.

Leuke gezinsuitjes in de Noordkop

We beginnen helemaal bovenaan in de Noordkop. Als je daar bent kun je niet vertrekken zonder een bezoek aan het mooie Texel. Het tochtje met de veerboot is al een uitje op zich! Aan de overkant huur je fietsen om het eiland te verkennen – waarbij je natuurlijk een bezoek brengt aan Ecomare.

Sla de stad Den Helder trouwens niet over, want dan mis je een aantal fijne musea! Langs de Noordzeekust heb je de heerlijke stranden van Julianadorp, Callantsoog en Petten om van de zomer te genieten. Vergeet vooral niet al die leuke uitjes met kinderen in het binnenland te checken, zoals het pareltje Land van Fluwel. Natuurlijk vind je ze allemaal op Go-Kids Noordkop.

Met kids op pad in de regio Alkmaar

Onder de Noordkop vind je aan de westkant de regio Alkmaar. Natuurlijk met de fameuze kaasstad, maar ook met heel veel badplaatsen: van Camperduin bij Schoorl via Hargen, Bergen en Egmond tot en met Castricum aan Zee.

Maar voor water hoef je niet per se naar de zee: de recreatiegebieden Geestmerambacht in Langedijk (met Speelpark de Swaan!), Park van Luna in Heerhugowaard en het Alkmaarder- en Uitgeestermeer zijn ook heerlijke plekken om te recreëren met je gezin.

Is het minder weer? Je vindt op Go-Kids regio Alkmaar heel wat musea, bioscopen, zwembaden, indoor speelparadijzen en trampolinehallen.

Genieten van historie in Westfriesland

Ga je vanuit de regio Alkmaar naar het westen en je treft het historische Westfriesland met de prachtige stadjes Medemblik, Enkhuizen en Hoorn. Het gebied is niet groot maar heeft alles aan activiteiten die je maar wensen kunt als je er woont of op vakantie bent.

Zwemmen, spelen, strandjes en stadjes – maar wat dacht je van Kasteel Radboud, het Zuiderzeemuseum, het Bakkerijmuseum, de Museumstoomtram Hoorn-Medemblik en Sprookjeswonderland? In de steden organiseren de Westfriezen bovendien allerlei evenementen. Al die uitjes en agendatips kun je vinden op Go-Kids Westfriesland.

Vissersplaatsjes en molens in Zaanstreek-Waterland

Vanuit Westfriesland naar het zuiden rijd je zó Zaanstreek-Waterland binnen, door Go-Kids afgekort tot Zaanland. Aan het Markermeer vind je daar de vissersplaatsjes Edam, Volendam, Monnickendam en het schiereiland Marken.

Vergaap je met de kinderen aan de boten, klederdrachten en ambachten in deze historische omgeving. In het binnenland Purmerend, de Beemster en natuurlijk de Zaanstreek. Vooral de Zaanse Schans en recreatiegebied Het Twiske zijn superleuk om te bezoeken met je gezin. Huur een bootje of waterfiets om de regio Zaanstreek-Waterland vanaf het water te verkennen, zo leuk!

Strand en stad in de regio Haarlem

Ten zuidwesten van Zaanland ligt de regio Haarlem – met de prachtige provinciehoofdstad als belangrijke kern. In Haarlem is ontzettend veel te doen voor het hele gezin: spelen, zwemmen, musea, theater, film… verzin het maar en je vindt het er.

Buiten deze grote stad horen ook Beverwijk en Hoofddorp tot deze regio, net als de kustplaatsen Wijk aan Zee, IJmuiden, Bloemendaal en Zandvoort. Voor outdoor-plezier ga je bijvoorbeeld naar de Kennemer Duinen.

Of naar recreatiegebied Spaarnwoude, waar je zelfs – okay, wel indoor – kunt skiën in de zomer! Check de website van Go-Kids regio Haarlem voor al die gezellige gezinsuitjes.

Door de bomen het bos vinden in Amsterdam

Naast de regio Haarlem vind je natuurlijk de hoofdstad van ons land: Amsterdam. Een bijzondere regio waar zoveel te doen is voor kinderen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig brengt Go-Kids je een handig overzicht van heel veel kindvriendelijke musea, theaters, indoor- en outdoor speelplekken, unieke attracties, zwembaden, parken en nog veel meer.

Niet alleen in de hoofdstad zelf, ook Amstelveen, Diemen en Uithoorn vallen onder deze regio – met daarin het heerlijke Amsterdamse Bos met haar mooie recreatiemogelijkheden. Neem maar eens een kijkje op de site van Go-Kids Amsterdam!

Ook nog Noord-Holland: ’t Gooi

Dan is er nog één stukje Noord-Holland over: ’t Gooi! Ook plaatsen als Muiden, Hilversum, Bussum, Blaricum, Laren en Naarden vallen in onze mooie provincie en vormen hun eigen regio bij Go-Kids.

Met in Muiden natuurlijk het prachtige Muiderslot waar altijd veel te doen is voor kinderen en in mediastad Hilversum de Beeld & Geluid Experience. Ga lekker naar buiten in het Goois Natuurreservaat met het heerlijke Speelbos ’t Laer, geniet van de vele OERRR kinderactiviteiten van Natuurmonumenten of ga naar één van de strandjes die ’t Gooi rijk is, helemaal leuk. Op de website van Go-Kids ’t Gooi vind je allerlei fijne kindvriendelijke plekjes, zoals Speelpark Oud Valkeveen.

Enneh… ben jij goed bekend in één of meer Noord-Hollandse regio’s of vier je er juist net vakantie en heb je tips voor ons? Laat ze ons zeker weten op noord-holland@go-kids.nl – vinden we superleuk!

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.