Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Fabulous Mama presenteert: Het Naïf Plastic Free Baby Wipes Testpanel

Fabulous Mama presenteert: Het Naïf Plastic Free Baby Wipes Testpanel

Als je een kleintje hebt zijn billendoekjes een must. Dat hoeven we jou niet te vertellen! Maar billendoekjes zijn vervuilend. En dan bedoelen we niet alleen na het schoonmaken van babybillen. Wist je dat de schade die billendoekjes kunnen aanrichten in de natuur enorm is? De standaard billendoekjes bevatten namelijk vaak plastic. Het is wegwerpplastic. En gemiddeld gebruik je er zo’n tien tot twintig per dag. Laat dat even op je inwerken…

Naïf wil een einde maken aan deze dirty business en lanceert Plastic Free Baby Wipes: billendoekjes gemaakt van eucalyptusvezels. Daarnaast zijn de Naïf plasticvrije billendoekjes ongeparfumeerd, alcoholvrij en zonder parabenen. Daar wordt ook de gevoelige huid heel blij van! Een hele goede zet van Naïf, vinden wij bij Fabulous Mama. Daarom stelden wij een testpanel op, zodat onze lezeressen ook kennis konden maken met de Plastic Free Baby Wipes van Naïf.

De bevindingen van ‘onze’ mama’s

Ons Naïf-testpanel bestond uit 25 mama’s met kinderen met de gemiddelde leeftijd van 0 tot 6 jaar. De lezeressen van Fabulous Mama maken zich, net als wij, zorgen over het vele plastic in de wereld. Zij dragen graag hun steentje bij aan een wereld waarin minder plastic wordt gebruikt.

foto @pascaleaay
foto @pascaleaay
foto @sweetlittlepetite
foto @sweetlittlepetite

De resultaten

Aan de deelnemers werden onder meer vragen gesteld over de geur en de vochtigheid van de plasticvrije billendoekjes. De geur van een gemiddeld billendoekje is vaak wat chemisch, vindt ons panel. Omdat de plasticvrije billendoekjes ongeparfumeerd zijn, zien zij dit als een groot voordeel. Ook hecht ons testpanel veel waarde aan de vochtigheid van een billendoekje, die mag namelijk niet te nat maar ook niet te droog zijn.

“Zachte doekjes, maar toch stevig”

Plastic

Wanneer de mama’s wordt gevraagd naar het materiaal waarvan de meeste billendoekjes worden gemaakt, blijkt slechts een kwart van hen te weten dat de meeste billendoekjes plastic bevatten. En dan hebben wij ons panel nog niet eens verteld dat één pak standaard billendoekjes gelijk staat aan twee PET flessen… Hier moet meer aandacht aan besteed worden, vinden zij.

Textuur

Het oordeel van de meeste panelleden over de textuur van de Naïf billendoekjes is “zacht en sterk”. Een enkeling moet eerst even wennen. Maar na een paar keer billen poetsen, is ons panel het erover eens: de doekjes zijn heel fijn in gebruik.

“Heel fijn, stevig en daardoor geen geurende vingers”

Vochtigheid

Over de vochtigheid van de billendoekjes van Naïf is het panel het meteen eens. De doekjes zijn volgens hen precies goed: niet te droog en niet te nat. Genoeg om je kleintje schoon en fris te maken, zonder natte billen.

foto @marieke_butter
foto @marieke_butter
foto @lief.en.nuver
foto @lief.en.nuver
Geur

De doekjes zijn ongeparfumeerd, dit wordt door ons testpanel als bijzonder prettig ervaren. De toegevoegde waarde van de vaak veel sterkere geur van standaard billendoekjes zien de panelleden namelijk niet.

Gebruiksgemak

Hoewel het oordeel van de panelleden voornamelijk positief is, komen ook twee suggesties voor een mogelijke verbetering van het gebruiksgemak naar voren. Bij het pakken van een nieuw doekje komen er soms meerderde doekjes tegelijk uit de verpakking. Erg zwaar tillen de panelleden hier overigens niet aan. Daarnaast oppert één van de panelleden dat de doekjes misschien iets groter zouden mogen zijn.

“Fijn! Deze zijn dichtgeweven”

Conclusie: goedgekeurd!

Volgens ons testpanel zijn de Naïf Plastic Free Baby Wipes zeker aan te raden. Naast dat je met deze doekjes bijdraagt aan een betere wereld, zijn doekjes ook goed voor het verzorgen van de gevoelige huid. De Naïf billendoekjes bevatten geen gekke ingrediënten waardoor je ze veilig overal voor kunt gebruiken. En dit pakje babydoekjes misstaat zeker niet op de commode of in je luiertas. Win-win dus!

*Aan de uitkomsten van dit panelonderzoek kunnen geen statisch betrouwbare conclusies worden verbonden. Daarvoor is de steekproef te klein. De uitkomsten van dit kwalitatieve onderzoek kunnen ons wèl een inzicht verschaffen in de motieven en de drijfveren die een rol spelen bij de keuzes die de panelleden maken op het gebied van de verzorging van hun kinderen.

Wipen maar!

De Naïf Plastic Free Baby Wipes (€ 3,49) zijn, zoals de naam al zegt, plasticvrij.

De billendoekjes zijn gemaakt van eucalyptusvezels en zijn biologisch afbreekbaar binnen 8 tot 10 weken. En natuurlijk zijn de billendoekjes, zoals we gewend zijn van Naïf, vrij van minerale oliën, chemische conservering of harde chemicaliën en alcohol- en parfumvrij. Made from plants, not plastic. Beter voor je baby en de wereld om je heen.

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.