Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
Moeder met dochter eerste menstruatie

5 manieren om je dochters eerste menstruatie te vieren

Je eerste menstruatie: de meeste vrouwen hebben er niet zulke fijne herinneringen aan. Het ene meisje is beter voorbereid dan het andere, maar meestal voel je je toch vooral ongemakkelijk en onzeker. Toch zou die eerste menstruatie juist een feestelijk moment moeten zijn. Het is je dochters eerste stap naar volwassenheid! Bovendien moet je juist van de vervelende momentje een feestje maken, toch? Dat is in ieder geval wel de insteek van Brooke’s familie, die haar verraste met een taart:

Wil jij die eerste menstruatie van je dochter ook een speciaal tintje geven? Met de volgende tips maak je er een feestje van.

1. Koop een taart en vier het

En nee, dat is niet sarcastisch bedoeld. Haal de lievelingstaart van je dochter in huis en verras haar met een stuk zo groot als ze zelf wil. Of duik de keuken in en bak gezellig samen een taart. Wat dacht je van een Red velvet, om maar even in het thema te blijven?

2. Geef je dochter een mooi aandenken

Wat dacht van je een gouden kettinkje, of een armbandje? Nog specialer is het om samen matchy sieraden uit te zoeken: één voor haar en één voor jou. Een moment dat voor je dochter misschien vervelend is, wordt zo een mooie herinnering. Al kan je dan misschien beter niet onderstaande ketting aanschaffen…

3. Organiseer een feestje om die eerste menstruatie te vieren

Het leven wordt te weinig gevierd, is onze bescheiden mening. Wat is een betere reden voor een feestje dan je kleine uk die opeens op weg is een vrouw te worden? Voordeel voor je dochter: ze krijgt cadeautjes. Voordeel voor jou: je hebt een reden om een fles wijn leeg te drinken en melancholisch uit te wijden over je dochters eerste huiltje, stapjes, schooldag en ga zo maar door.

4. Stel een overlevingspakket samen

Wat zou het fijn zijn als je iedere maand een pakketje bezorgd kreeg met daarin chocola, een tijdschrift, een film, een gezichtsmaskertje en je lievelingschips. O, en oordopjes. Om jezelf even helemaal af te kunnen sluiten. Het goede nieuws is: jij kan je dochter hiermee verblijden! Wie weet is het een begin van een generaties lange traditie.

5. Ga samen een dagje weg

De liefde tussen een moeder en een dochter is iets heel speciaals. Naarmate je dochter ouder wordt, zullen jullie minder tijd hebben om met elkaar door te brengen. Ze krijgt een bijbaantje, misschien wel een vriendje en gaat op kamers. Voor je het weet bel je je meisje smekend op om te vragen wanneer ze haar moeder weer eens met een bezoekje verblijdt. Geniet daarom nog van jullie tijd samen! Wat dacht je van een dagje winkelen, of een bioscoopbezoek? Wat je ook gaat doen: laat je dochter merken dat ze geliefd is. Ze kan wel wat extra Tender, Love and Care gebruiken.

>

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.