Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Digideal: 7 tips voor het maken van goede afspraken over digitale media

Veel ouders vinden het lastig om goede regels af te spreken rondom het gebruik van digitale media. Zeker als je kids al wat ouder worden, is het soms moeilijk om jullie afspraken te handhaven. Daarom hebben verschillende organisaties, zoals het Netwerk Mediawijsheid, Vodafone en Ziggo, de Digideal ontwikkeld.

Dit is een soort contract dat jullie met het hele gezin kunnen afsluiten. De Digideal is zo ontwikkeld dat een ouder samen met zijn of haar kind afspraken kan maken waar zij beiden achter staan, in plaats van regels op te leggen. Door samen hierover te praten en afspraken te maken kunnen ouders en kinderen beter omgaan met de digitale wereld.

In het contract leggen jullie afspraken vast over schermtijd, online privacy en mediagebruik. Hierdoor kunnen jullie het gesprek met elkaar aangaan: wat vinden wij nu eigenlijk belangrijk? Openheid over het gebruik van digitale media zorgt ervoor dat je kinderen makkelijker bij jou durven aankloppen met vragen.

Dankzij de afspraken die jullie vastleggen in de Digideal, heeft je kind een duidelijke houvast om zich in de digitale wereld te begeven. Omdat hij actief heeft mogen meedenken over de regels, is de Digideal een heel positieve aanpak.

Ter ondersteuning van de Digideal is ook het gratis magazine WIJS gelanceerd. Dit is bedoeld voor ouders met kinderen in de leeftijd van 8 tot 15 jaar. Het biedt onder andere interviews, artikelen en een poster met tips om afspraken te maken over het gebruik van digitale media: de Digideal.

De Digideal kan je hier downloaden.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.