Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.

De Waddeneilanden: Wad is er allemaal te doen?

Nu heel Nederland massaal opzoek is naar toffe activiteiten in Nederland hebben wij de leukste activiteiten op de Waddeneilanden verzameld. Want voor avontuur in de natuur hoef je zeker niet naar het buitenland te gaan! In dit artikel lees je waar jij en je gezin deze zomer moeten zijn.

Texel

Breng een bezoek aan natuurmuseum, zeehondenopvang, zeeaquarium en vogelopvang Ecomare. Zieke zeehonden en vogels worden opgevangen en uitgezet zodra ze weer beter zijn. Enorm leerzaam en superleuk voor peuters en kleuters.
ecomare.nl

Vlieland

Stap in een speedboot voor een ontmoeting met zeehonden. Dit is heel gaaf, want de boot gaat supersnel door en over de golven. Je komt heel dicht bij de zandplaten waar wel honderden zeehonden liggen!
zeehondentochtenvlieland.nl

Terschelling

Bij kinderboerderij en landbouwmuseum ’t Hooivak kun je ponyrijden, geiten aaien, boter karnen, graan malen of op de speeltoestellen spelen. En de boter was echt lekker! hooivak.nl

Je kijkt je ogen uit bij het Wrakkenmuseum, een museum met vondsten uit de zee. Voor kleintjes staan er in de piratentuin een megapiratenschip, een boomhut en een kasteel.
wrakkenmuseum.nl

Ameland

Ga op Wadexcursie. Bij laagtij stap je voorbij de Ballumerbocht het Wad op en onderzoekt wadwormpjes en wadslakjes en leert van alles over de geschiedenis. Ken je de dorpjes Sier en Oerd al?
vvvameland.nl/zien-en-doen/excursies/wadexcursie-ameland

Schiermonnikoog

Maak een huifkartocht. De tocht richting de Westerplas is een hoorcollege en practicum tegelijk. Ongelooflijk hoeveel er te weten valt over dit gebied waar de natuur nog haar gang kan.
harthoornhuifkarren.nl

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.