Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

De redactie test; Motion Experience in Eindhoven

De vakantie is begonnen, tijd om leuke herinneringen te maken met het gezin. Op uitnodiging vertrek ik met mijn gezin naar Motion Experience in Eindhoven.

Het is een behoorlijke rit van Amsterdam naar Eindhoven en zonder uitnodiging hadden we het waarschijnlijk niet zover uit de buurt gezocht. De rit is ontspannen, de meiden zitten echt in de vakantiemodus. Bij aankomst vragen wij ons af of we wel goed zitten, we lopen namelijk een winkelcentrum binnen. Volgens de omschrijving moeten we naar de 2e verdieping. We openen wat aarzelend de deuren en stappen naar binnen…

Aankomst

We worden verwelkomd door vriendelijk personeel dat ons uitlegt wat de bedoeling is. We krijgen de keuze om een rondleiding te krijgen of zelf op pad te gaan, we kiezen voor het laatste. Na

een korte uitleg mogen de meiden aan een rad draaien voor een prijsje en beide gewapend met een nieuwe zonnebril lopen we Motion Experience binnen.

Motion Imagination Experience is een ‘immersive experience’ waar je wordt meegenomen in de wereld van beeld, geluid en interactie. De kinderen worden direct getriggerd door de fotobooths en ik loop achter ze aan om foto’s te maken. Na tientallen kiekjes –die ik even rustig bekijk op mijn camera– zie ik de meiden heen en weer rennen, ik vraag me af wat ze aan het doen zijn.

Interactie

De meiden schateren van het lachen en slaan op de muur, iets geïrriteerd zeg ik hen dat ze niet mogen slaan op de muur. Als ik dichterbij ben zie ik waar ze mee bezig zijn, het is een interactieve vloer en muur. Overal waar ze rennen of hun handen op de muur slaan verandert deze. Uiteraard proberen mijn man en ik dit ook even en voor je het echt in de gaten heb rennen we alle vier zeker een kwartier heen en weer en proberen we de hele vloer en muur te ‘veranderen’.

We zien op verschillende plekken koptelefoons hangen, we proberen ze allemaal. Het is bijzonder hoe beeld en geluid samenkomen is deze Experience. We maken nog wat foto’s in de een fotobooth waar we zelf de achtergrond kunnen bepalen en verwonderen ons bij de hexagon.

Imagination Experience

Dan vinden de meiden de Imagination Experience. Deze hal is van de vloer tot aan het plafond gedekt wordt met bewegende beelden, vergezeld door bijpassende muziek. De enorme hal heeft invloed op de meiden, ze rennen in de rondte, dansen, springen en maken radslagen door de hele ruimte. Deze hal maakt het echt indruk!

We lopen langs outfits die wel heel speciaal zijn, ook deze kun je doormiddel van een druk op de knop compleet veranderen. De meiden drukken op alle knoppen, maar dan worden ze afgeleid door de Dodecahedron. De Dodecahedron, wij hebben er nog nooit van gehoord, het is een soort van bal waar je in kan staan. De meiden gaan er direct instaan en beginnen behoorlijk te giechelen. Wanneer ik vraag waarom ze lachen vertellen ze dat het lijkt of ze overal kunnen staan en de bal dus niet rond lijkt.

4D Experience

Met wat moeite krijgen we ze uit de bal en lopen we verder richting de 4D Experience. Onderweg komen we nog een interactieve wand tegen waar de meiden zich weer volop vermaken. Deze muur staat in de lounge en we besluiten de meiden even te laten spelen terwijl een koffie bestellen.

Als we de 4D show binnenlopen zien we een grote tafel staan en gaan we met z’n vieren op een rijtje zitten. Deze show is spectaculair en daarom bekijken we hem twee keer! We lopen rustig naar de uitgang en de meiden vliegen nog steeds van links naar rechts om overal nog één keer te spelen.

Hoewel het best een stukje rijden is, was het zeker de moeite waard!

Dit artikel is tot stand gekomen is samenwerking met Motion Experience Eindhoven

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op Instagram, Facebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.