Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Herfstvakantie

De leukste uitjes voor in de herfstvakantie

15 oktober starten de herfstvakanties in ons land, misschien ga je wel op vakantie of blijf je lekker thuis. De kinderen zijn in ieder geval een weekje vrij. Blijf jij thuis en heb je nog inspiratie nodig wat je in de herfstvakantie met de kids kan gaan doen? Wij zetten de leukste uitjes voor in de herfstvakantie voor je op een rij.

De leukste uitjes voor in de herfstvakantie

You’ve got the Power!

Kom deze herfstvakantie naar One Planet in Den Haag en leer alles over energie! Doe mee aan de grote Science Show en bouw je eigen appelbatterij! Bekijk de spectaculaire grootbeeldfilm Vulcanoes over de kracht van vulkanen en de overweldigende energie van de aarde. Wek zelf energie op met je coole dance moves. Er is ontzettend veel te doen. Na je bezoek ben jij een Master of Energy.

Festival You’ve got the Power! | Oneplanet

 

Herfstvakantie
Fotocredits: Sanne van Helden-Hak

Avontuurlijk riddertoernooi op Slot Loevestein

Van 15 t/m 30 oktober is het herfstvakantie op Loevestein en is er van alles te beleven. Leer musketschieten, laat buskruit ontploffen en maak een iconische foto in de kist van Hugo de Groot. Op 22 en 23 oktober is het riddertoernooi. Waan je in de middeleeuwen en dwaal door het kampement met ambachtslieden. Probeer eens met een handboog te schieten of word ridder en vecht mee in de ridderschool. Tijdens het spectaculaire steekspel galopperen de ridders op hun paard op elkaar af en proberen ze hun lans op de tegenstander te breken, in de hoop het toernooi te winnen. Ga jij je favoriete ridder aanmoedigen?

Proef de sfeer met deze video en boek je tickets.
www.slotloevestein.nl/agenda/riddertoernooi

 

Herfstvakantie Een MEGA beleving in miniatuur!

Laat je verrassen door deze magische wereld in het klein. Bekijk hotspots als de Erasmusbrug en het mooie Rotterdam CS en zie hoe mooi Nederland van boven is. Miniworld zit vol verrassende verhalen en details. Let op! Een dag duurt hier maar 24 minuten in plaats van 24 uur. Voor je het weet wordt het nacht en fonkelen duizenden lampjes in het donker. Hier wacht een hele wereld op jou!

 

Ga mee op kindertour in de herfstvakantie

Waarom is Frans Hals de beroemdste schilder van Haarlem? Waar zit de kat in het poppenhuis? En welke verhalen bedenk jij bij de kunst?

Ga mee op een rondleiding langs hoogtepunten uit onze vaste collectie en de tentoonstelling Nieuwkomers en ontdek het antwoord op al deze vragen! Verwacht verhalen en leuke opdrachten die je anders laten kijken naar de schilderijen én naar elkaar.

In de herfstvakantie kun je weer meedoen met deze kindertour van 13:15 – 14:15 uur op 19, 22 en 23 oktober.
Franshalsmuseum.nl/kindertour

 

Herfstvakantie
Fotocredits: Arboretum Kalmthout

Herfstspeurtocht Kastanjefeest

De mooie collectie kastanjes van Arboretum Kalmthout heeft zin in een feestje en zoekt kinderen om mee te feesten! Volg reuzengrote confetti ’s en doorkruis de tuin, los onderweg raadsels op, speel kastanjespelletjes en maak muziek voor de bomen! Onderweg leer je bij over de wilde én de tamme kastanjes uit de hele wereld. Trek je stapschoenen of regenlaarzen aan en maak er samen een vrolijk herfstfeest van! Ideaal voor kinderen tussen 4 en 12 jaar.

Kinderen jonger dan 12 jaar bezoeken de tuin gratis, een speurkaart (€ 2,5) koop je aan de balie.
8 oktober t/m 6 november 2022, elke dag van 10 tot 17 uur.
Info & tickets: www.arboretumkalmthout.be

 

Kom tijdens de herfstvakantie werken in de leukste chocoladefabriek van Nederland

Lees meer over Fairtrade chocolade maken tijdens de cacaoweken

Zaandam is de thuisstad van de Verkadefabriek. Het Zaans Museum heeft daarom een permanente Verkade Experience, een belevenis voor jong en oud! Tijdens de herfstvakantie (15 t/m 30 oktober) zijn daarnaast de jaarlijkse cacaoweken bij het Zaans Museum. Kom een dagje werken in de leukste chocoladefabriek van Nederland. Ontdek jouw talenten als cacaobaas, choco-expert, koekjesinpakker of bonbon designer. Na al dat harde werken mag je natuurlijk ook even proeven.
Familieticket: € 35 (twee kids en twee volwassenen) Tickets voor volwassenen: € 12,50/ 4 t/m 17 jaar: € 6,50/ 0 t/m 3 jaar: gratis. Voor CJP, Amsterdam Card en Museumkaart gratis.
Bestel hier je tickets.

En er is nog meer leuk nieuws uit chocoland. Want Verkade en Fairtrade hebben namelijk hun samenwerking hernieuwd. Alle cacao in de chocoladerepen én koekjes van Verkade is nu Fairtrade! Maar wat is Fairtrade precies? En hoe komt die chocoladereep eigenlijk in het schap van de supermarkt? Op de site van Fairtrade Nederland is een uitknipvel voor kids te downloaden die het verhaal van boon tot reep vertelt. Maak samen een kijkdoos of een poppentheater. Een leuke activiteit om bijvoorbeeld met de kinderen te doen, en spelenderwijs uit te leggen hoe die chocoladereep.

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Museon-Omniversum, Slot Loevestein, Miniworld, Frans Hals museum, Arboretum Kalmthout en Verkade.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

cover fabmam 3 2024

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.