Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

De leukste

De leukste uitjes met het gezin

De meivakantie komt er weer aan, misschien ga je wel op vakantie of blijf je lekker thuis. De kinderen zijn in ieder geval lekker vrij. Blijf jij thuis en heb je nog inspiratie nodig wat je in de meivakantie maar ook de weekenden erna met de kids kan gaan doen? Wij zetten de leukste uitjes voor je op een rij.

De leukste uitjes met het gezin

Uitjes REUSACHTIG GENIETEN!

Ontdek onze verrassende miniatuurwereld vol leuke details en verhalen: van Rotterdam tot Groot-Brittannië, de Euromast tot Stonehenge, een surfende koe tot superman. Je moet wel heel goed kijken, want alles is piepklein! Niet schrikken: elke 24 minuten valt hier de nacht en fonkelen duizenden lampjes in het donkere landschap. En het is hier altijd lekker weer, want Miniworld is een indoor attractie, met airco! Hier wacht een hele wereld op jou… www.miniworldrotterdam.com

Miniworld Rotterdam
Weena 745
3013 AL Rotterdam
Zuid-Holland
info@miniworldrotterdam.com / 010-2400501

Ontdek in deze meivakantie samen met jouw gezin een fascinerende wereld vol kleur en creativiteit

Bij Remastered zijn de oude Hollandse Meesters bewerkt door de nieuwe Hollandse Meesters. Dans op de beat van Mondriaan, kruip in het hoofd van Vermeer en waan jezelf in de penseelstreken van Van Gogh. Remastered ligt vlak onder de Erasmusbrug in Rotterdam en is tijdens de meivakantie zeven dagen per week geopend. Geschikt voor kids vanaf 6 jaar.
www.remastered.nl

Uitjes
Fotocredits: Jessie Kamp

Dagje uit met Thomas

Wie kent hem niet? Het blauwe stoomlocomotiefje Thomas van het fictieve eiland Sodor. Jaarlijks brengt hij een bezoek aan het Spoorwegmuseum in Utrecht voor een spetterend feestje. De echte Thomas komt onder stoom en in het museum is er van alles te doen rondom Thomas en zijn vrienden. Reserveer nu!
Dagje uit met Thomas, 18 t/m 21 mei 2023
www.spoorwegmuseum.nl

Uitjes Klim, speel, groei en ontdek bij Fun Forest

Met vier klimbossen verspreid door heel Nederland (Almere, Amsterdam, Rotterdam en Venlo) biedt sociale onderneming Fun Forest een avontuur in de natuur aan kinderen én volwassenen. Plezier maken staat met stip op nummer één en tegelijkertijd kun je ‘leren tussen de bomen’. Niet alleen hoog in de boomtoppen, maar ook op de grond staat plezier centraal. Fun Forest is er voor iedereen en zet zich in voor een inclusievere maatschappij. Kom je ook klimmen en klauteren in het bos en ga je slingerend door de bomen nieuwe uitdagingen aan? Een unieke en actieve belevenis om nooit te vergeten! www.funforest.nl

Herover samen met de natuur de stad in Spider City

In Rotterdam-Zuid is vanaf eind april 2023 een nieuwe indoor klimbelevenis te vinden: Spider City! In deze wereldprimeur is ieder kind een ware held die met speciale handschoenen aan vliegensvlug horizontaal en verticaal de hoogste gebouwen beklimt. Als lid van de Bende van de Groene Vingers gaan de kids op een bijzondere missie om de stad weer groen te maken. Deze rebellen gaan op avontuur en klimmen, vliegen en zweven van gebouw naar gebouw en van boom naar boom om de stad weer te heroveren samen met de natuur. Sluit je aan bij de missie en ontdek jouw verborgen krachten! www.spidercity.nl

Watizzut? De nieuwe podcast voor het hele gezin!

In elke aflevering is een bekend voorwerp te gast. Maar welk voorwerp is het? Presentator Michiel Eijsbouts gaat in gesprek met zijn gast en met de luisteraars die live kunnen inbellen. Tijdens het gesprek worden er verschillende hints gegeven.  Is het een vliegtuig? Een bal? De gesprekken met de verschillende voorwerpen zijn hilarisch voor jong en oud publiek waardoor het leuk is om als ouders samen met kinderen mee te spelen. En passant steekt iedereen ook nog wat op over de geschiedenis, achtergrond en eigenaardigheden van de voorwerpen. Wie wint de superprijs?
Luister Watizzut? via zapp.nl/watizzut-podcast of je favoriete podcast-app.

Slagharen opent nieuwe attractie Red Bandits Adventure

Attractie- en Vakantiepark Slagharen heeft 22 april Red Bandits Adventure officieel geopend. De overdekte attractie neemt bezoekers van alle leeftijden mee op een boottocht langs spannende scènes met rood gemaskerde bandieten in de hoofdrol. De attractie is de uitvalsbasis van de beruchte boevenbende Red Bandits, die al enkele jaren een vast onderdeel zijn van het entertainmentprogramma in Slagharen. In hun ‘cave’ proberen ze nieuwe bendeleden te werven. Maar dat pakt niet helemaal goed uit. Bezoekers varen in ronde bootjes langs rijkelijk gedecoreerde scènes en worden door licht- en geluidseffecten meegenomen in het verhaal.

Fotocredits: Daisy von Dutch

Familiedagen in het Dordrechts Museum

Op zoek naar de perfecte afsluiting van de meivakantie? Kom dan op 6 en 7 mei naar de Familiedagen in het Dordrechts Museum. In dit weekend valt er van alles te beleven voor het hele gezin. Door het museum zijn er allerlei activiteiten die leuk zijn voor jong en oud. Zo kan je je eigen topstuk, portret en button maken, naar verhalen luisteren, een speciale familie- of peutertour volgen, meedoen met het Kleurfeest en nog veel meer! Je kunt op deze dagen niet alleen naar kunst kijken, maar het museum ook op een andere manier ontdekken.
www.dordrechtsmuseum.nl

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Miniworld, Remastered, het Spoorwegmuseum, Funforest, Spider City, NTR, Attractie- en Vakantiepark Slagharen en het Dordrechts Museum.

 

Wil jij geen enkele editie missen? Abonneer je dan nu op Fabulous Mama magazine!

Wil je op de hoogte blijven van de leukste artikelen en toffe winacties? Volg Fabulous Mama magazine op InstagramFacebook en meld je aan voor onze tweewekelijkse nieuwsbrief.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.