Zoek

Kies nu voor een abonnement met korting

Chinese geslachtskalender: jongen of meisje?

Als aanstaande fabulous mama fantaseer je erop los over je baby. Welke kleur ogen krijgt hij of zij en op wie lijkt je kindje straks het meest? Eén van de grootste vragen is welk geslacht je kleintje heeft: wordt het een jongen of toch een meisje? Met die Chinese geslachtskalender kan je een voorspelling doen over het geslacht van je baby.

Een oude Chinese legende

Volgens de legende vond een wetenschapper de kalender eeuwen geleden in de graftombe van een keizer uit de Qing-dynastie. Deze keizerlijke bloedlijn was uitzonderlijk goed in het produceren van zonen. Een zoon kreeg in die tijd de voorkeur van veel ouders. Voor een meisje moest namelijk een bruidsschat betaald worden, terwijl ouders van een jongetje die schat juist ontvingen.

De wetenschapper die het document ontdekte, berekende op basis daarvan in welke maand ouders de meeste kans hadden om een zoon te verwekken. Sindsdien raadplegen Chinezen met een kinderwens eerst de geslachtskalender. Zo zouden ze precies kunnen voorspellen of ze een zoon of een dochter verwachten.

Geslachtsbepaling met de Chinese geslachtskalender

De Chinese geslachtskalender is op zich heel simpel te gebruiken. Zoek eerst de maand waarin de bevruchting plaatsvond. Vervolgens zoek je jouw leeftijd ten tijde van de conceptie. Nu kan je op de tabel aflezen welk geslacht jouw kindje heeft.

Chinese geslachtskalender 2019

Je kan de Chinese geslachtskalender dus ook gebruiken om op een bepaald geslacht te ‘mikken’. Door te zorgen dat de conceptie in de juiste maand plaatsvindt, krijg je volgens deze methode het geslacht van je voorkeur.

Volgens de maankalender

Er zit wel één addertje onder het gras: de kalender gaat uit van de Chinese jaartelling. Die is anders dan die van ons, omdat het een maankalender is. Zoek daarom eerst online even een tool om je Chinese leeftijd te berekenen en de Chinese datum van de conceptie te zoeken. Dit zijn de gegevens waarmee je de tabel moet aflezen.

Tip: dit is ook leuk om te doen tijdens je babyshower. Kunnen je vriendinnen gelijk een pooltje opzetten of de voorspelling van de kalender klopt. Of jullie kunnen verschillende methodes uitproberen om het geslacht te raden, zoals de buik van de aanstaande mama analyseren. Draagt ze hoog, dan is het een meisje, terwijl er bij een lage buik juist meer kans op een jongetje zou zijn.

Disclaimer: de betrouwbaarheid van de Chinese geslachtskalender is nooit wetenschappelijk bewezen. Het is natuurlijk hartstikke leuk om te fantaseren over het geslacht van je baby, maar neem het resultaat van deze methode niet al te serieus. Als je kindje maar gezond is, toch?

Weet je al wat het geslacht van je baby is, en zoek je een leuke naam? Wij voorspelden de trends op het gebied van jongensnamen en meisjesnamen voor 2019.

Fabulous mama magazine

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.