Search

Kies nu voor een abonnement met korting

Search
Close this search box.
GoKids blog Zuid-Holland

Carnaval en andere leuke uitjes met kids in Limburg

Dit artikel is een gastblog van Go-Kids, de leukste uitjes-site voor ouders. Voor fabulous mama vertellen zij iedere maand iets over de leukste plekken in een provincie in Nederland. Ze delen hun ervaringen en geven je tips over de verborgen parels in de provincie, waar je heerlijk met je gezin naar toe kunt gaan.

Limburg staat bekend om veel dingen…Om het dialect, wat per plaats weer verschillend kan zijn, om de Bourgondische inslag, het kunnen vieren van feestjes en dan bedoel ik natuurlijk vooral hét feest van het jaar; Carnaval! Of, zoals het bij ons genoemd wordt; Vasteloavend!

Ik kom zelf van “boven de rivieren” en ik heb best wel even moeten wennen aan het feestgedruis tijdens de Carnaval. De eerste keer dat ik mee ging bijvoorbeeld, herkende ik melodieën en dacht; “Oh leuk, meezingen” Maar nee, alles was in dialect…. Iets wat ik nu prima kan volgen, maar wat me toen nog stukken minder afging.

Nee, Carnaval ben ik pas echt gaan waarderen sinds we kinderen hebben. Want wat is dit een feest voor de kids! Iedereen is vrolijk, er is van álles te beleven en te zien. Het begint al op school. Het is per school natuurlijk verschil in hoe ze de Carnaval vieren,maar meestal is er per school al een Prins, een Prinses, een Raad van 11, Adjudanten, een Optocht, Feest op school!

Dan volgt er vakantie en de ‘echte’ Carnaval. De kinderen mogen dagen verkleed en geschminkt rondlopen en feesten! Ook is er in elke plaats wel een Optocht, met daarin de mooiste wagens en verkleedde mensen, veel muziek en met een beetje mazzel gooit Prins Carnaval nog met snoep ook!

Op veel plaatsen zijn er ook Jeugdoptochten, waarbij de kinderen laten zien wat ze voor prachtige wagens en meer kunnen maken. Langs de kant staan natuurlijk weer veel prachtig verkleedde mensen en kinderen om al het moois te bewonderen. Onze kinderen kunnen in elk geval niet wachten op de Vasteloavend!

Maar er is natuurlijk meer te beleven in Noord en Midden Limburg dan alleen de Carnaval! Zo zijn er veel leuke plekken om een weekendje of zelfs langer te logeren en te genieten van alle mooie dingen van Limburg!

Wat dacht je bijvoorbeeld van Landal de Lommerbergen in Reuver? Op het park zelf valt al veel te beleven. Zo zijn er in de Plaza regelmatig leuke shows, kun je bowlen op de geheel vernieuwde bowlingbanen en zwemmen in het Subtropisch Zwemparadijs!

In Noord & Midden Limburg zijn veel leuke binnenspeeltuinen te vinden, alleen al Ballorig heeft er 3 in onze mooie regio. In Venlo, Roermond en Sittard kun je een filiaal vinden. Maar Limburg heeft natuurlijk nog meer binnenspeeltuinen.

Wil je het eens wat rustiger aan doen en op bezoek bij een Museum? Dan is Museum de Locht in Melderslo echt iets voor jullie. Bij dit mooie museum valt ook voor de kinderen genoeg te beleven.

De natuur in Limburg is prachtig. Bij Ospel ligt bijvoorbeeld natuurgebied de Pelen. Hier valt van alles te beleven met en voor de kinderen.

Je hoeft je dus geen moment te vervelen in Limburg, zeker de komende weken niet! Alaaf!
Op Go-Kids staan leuke blogs en meer waarin je kunt lezen wat er allemaal te doen is in het Limburgse land!

cover 6 2023

Shop losse edities

Bestel Fabulous Mama en krijg hem gratis thuisbezorgd!

ALLEEN VOOR NIEUWE ABONNEES​

Ontvang 6x Fabulous Mama op de deurmat én een persoonlijk cadeau naar keuze.